hur inteckning processen kan gå illa

Att köpa ett hem ska vara en av de viktiga händelser i ditt liv. Om du inte ta upp det på rätt sätt, dock kan inteckning processen folie dina ansträngningar.

hur inteckning processen kan gå illa

Först är hus jakt något du kommer att vara entusiastisk över. När allt är du letar efter den magiska hem, en del av den amerikanska drömmen. Som några helger av körning runt pass, däremot börjar entusiasm att förvandlas till frustration. Inget hem verkar passa dina behov. Vissa egenskaper är rena dumpar! Vem kunde eventuellt köpa dessa saker?

Precis när du är på väg att ge upp, något magiskt händer. Du går utan entusiasm att se ytterligare ett hus sent på söndag. Du kör upp och … det är kärlek vid första ögonkastet. Du har äntligen hittat ditt drömboende. Ännu bättre, det passar inom din budget. Du går igenom erbjudandet, motbud processen och komma överens om ett pris. Du har gjort dröm äntligen! Eller har du?

Din nästa steg är att gå iväg till banken för att hitta en inteckning för att finansiera köpet. Du fyller i alla relevanta program. Du gräva igenom dina poster och tillhandahålla alla begärda upplysningar. Du gör då det igen eftersom långivaren oundvikligen förlorar något. Nu är det dags att luta sig tillbaka och vänta på godkännande.

Escrow går snabbt. Du är en vecka från den sista när långivaren kräver. Lånet officer beklagar att informera dig om att ansökan har avslagits på grund av något att göra med din ekonomi eller kredit. Panic tid! Vid denna punkt, det är sällan något du kan göra. Försäljningen misslyckas med att stänga eftersom du inte kan få finansiering och du förlorar allvar insättning och hemmet. Låter som en räckvidd? Det händer varje dag.

Det finns ett sätt att undvika denna mardröm situation. Det viktiga är att gå igenom inteckning processen innan man vidtar din expedition hus jakt. Någon bolåneinstitutet kommer att pre-godkänna dig för ett lån, så att du vet var du står innan du kommer ut på vägen. Ännu bättre, är processen mycket mindre stressande eftersom du inte har ett datum spärrat stängning hängande över huvudet.

När det är möjligt, försök att få lånelöfte för en inteckning innan ett erbjudande på ett hem. Processen kommer att bli mycket mindre dramatisk.