hur husägare dödar sina egna lån ändringar.

Någon har sagt att en enda död är en tragedi, är en miljon dödsfall en statistik. Detsamma kan sägas om utmätningar, och du inte vill vara en tragedi eller en statistik. Prognoserna för i år är så hög som 2,4 miljoner hushåll som går förlorade till utestängning. Detta är hemskt och sinne bedövande. Om dessa siffror är rätt, sedan vid 2,5 personer per hushåll, kommer utmätningar påverka 6 miljoner människor bara i år!

Och här är ett lån modifiering tragedi. Villaägare gör något helt fel – de vet inte det, och det är att döda sina chanser innan de ens börjar. Då långivarna tar över därifrån, kastar upp absurda vägspärrar, förlorar dokument, ger motstridiga återkoppling – tydligen gå ut ur deras sätt att göra denna process så svårt som möjligt. Hur ska man annars förklara, enligt en källa, att långivare med “höga andelen framgångsrika” är godkänner inte mer än 5% av lån ändringar?

Det finns inte en hel del husägare kan göra för att kontrollera bankens beteende, men de kan göra något för att undvika att bli en tragisk bidragsgivare till sin egen undergång.
Saker går så fruktansvärt fel för husägare eftersom de uppmanas att fylla i ett dokument som kallas den finansiella formen. Villaägare har absolut ingen aning om huruvida de siffror som de presenterar för sina långivare hjälper eller skadar deras chanser för godkännande. Det är lätt att förstå varför detta händer.
Långivaren ger husägare en blank finansiell formulär som frågar efter rådata. Långivaren förklarar inte hur de kommer att använda denna information eller hur oerhört viktigt detta är. De agerar som om de är oroliga för att ge bort affärshemligheter, eller något. En långivare berättade en gång för mig på telefon att de omöjligen kunde berätta för då skulle de bli “berättar husägare hur man fyller i formuläret.” Är inte det en ny idé? Egentligen hjälpa husägare få ett lån modifiering! Så husägare fyller blint ut finansiella form i god tro och total okunnighet om konsekvenserna.

Här är sanningen lånet om modifiering ekonomiska former. Om du inte får dina siffror rätt, det finns ingen mening med att göra något annat. Antingen får du din ekonomi rätt – eller bli nekad, och börjar stirra ner smärtan av avskärmning. Det är så enkelt.

Långivare bidrar till denna destruktiva kraft genom att regelbundet uppmuntra husägare att ge ekonomisk information från toppen av huvudet över telefon. De genererar en känsla av brådska och ett intryck av att de behöver dessa siffror nu. Aldrig, aldrig göra det! Vill du verkligen din långivare att göra sina beslut om du hålla ditt hem, baserade på de nummer du vräkte ur när du kör dina barn till fotbollsträning?

Tillbringa tid att gå över dina nummer noggrant, och om du inte förstår konsekvenserna av de siffror du presenterar för din långivare sedan få lite hjälp. Spring för en timme med en revisor. Prata med en bra lån modifiering specialist eller advokat (en bra – inte någon som kallar dig ur det blå klingande mer intresserade av att få $ 2000 från dig). Erbjud dig att betala dem ett rimligt pris för en timme av sin tid, förklara att du vill att någon ska se över din ekonomi innan du skickar dem till din långivare.

Ge din ekonomiska form noggrann eftertanke den förtjänar. Dina siffror måste berätta en övertygande berättelse som stödjer dig att få ett lån modifiering med lägre utbetalningar. Se till att du förstår dina siffror ‘”story” innan du ringer din långivare. Använd denna allmänna riktlinje: dina siffror ska visa att du har råd att göra en inteckning betalning, bara inte den din långivare är idag kräver av dig. Håll fast vid den “sanning” och du har bara kraftigt ökat dina chanser till framgång.