hur gör omvänd inteckningar work_ obligatorisk rådgivning

De omvänd inteckningar är långsiktiga behandlar alla för-och nackdelar, och detta är orsaken, varför alla influenser måste vara på bordet, innan en senior tar lånet.

Tanken med den obligatoriska rådgivningen är, att alla dessa små fakta kommer gås igenom i förväg.

Ett. om du tror federalt försäkrade omvänd inteckningar, måste du gå igenom rådgivning.

Detta är en lag. Men om ditt hem värde är över $ 625,000 federal gränsen, är rådgivning frivilligt.

Vissa långivare kan föreslå, att ni först tala med sin egen rådgivare, men det är naturligtvis inte samma sak som att prata med en oberoende, officiell rådgivning från en oberoende HUD godkänd rådgivare.

2. när jag går igenom villkoren för omvänd inteckningar, hur kan jag hitta en kurator?

Företag som saluför omvänd inteckningar, måste ha en lista med 10 rådgivare, varav 5 skall vara den lokala ettor och resten nationella mellanhänder.

Om du går till webbplatsen för HUD, kan du hitta de nationella rådgivning organ samt lokala myndigheter, vilket HUD har godkänt.

Tre. vilka ämnen kommer att behandlas på mötet?

Tja, är den grundläggande tanken att gå igenom din nuvarande ekonomiska situation och dina mål.

De börjar om varför du är intresserad om omvänd inteckningar, dina skulder, inkomster, nuvarande inteckning, månatliga utgifter, medicinska räkningar, hem planer förbättring, din tillgång till akut kontanter och möjligheten att du kommer att flytta in i vårdhem eller i den nya hem inom de närmaste åren.

De kommer också råd du om villkoren för de olika långivare för omvänd inteckningar.

En annan saker är de olika valen, det vill säga inte omvänd inteckningar men helt andra typer av produkter, som täcker dina behov.

Det är viktigt, att du kommer att förbereda dig för detta möte genom att gå igenom alla dina vanliga utgifter och det kapital du äger, inklusive skulder.

Gör klart, varför du behöver pengarna, när och hur mycket du behöver. Ju mer du har frågor om detta ca en timme möte, desto bättre. De kan inte hjälpa dig, om de inte känner till din situation.

4. vad betyder begreppet intyg om HECM rådgivare?

För att uttrycka det enkelt, är certifikatet ett skriftligt bevis på att du har fått rådgivning om omvänd inteckningar.

Så detta intyg ska bifogas din omvänd inteckning ansökan och det måste vara ett original en, inte en kopia.

Kostnaden för rådgivning är vanligtvis $ 125, men kan också vara högre i vissa särskilda fall, till exempel om du står inför avskärmning, konkurs, en omedelbar medicinsk kris eller annat lidande.

Om du inte kan betala avgiften, rådgivaren måste i alla fall råd du. I vissa fall kan avgiften betalas, när omvänd hypotekslån kommer att stängas.

Som ni ser, det finns många små saker som är viktiga för många människor, så gör din frågor listan och kontakta kurator.