hur fungerar omvänd inteckningar

Omvänd inteckningar blir mer lättillgängliga och populära som ett finansieringsalternativ. Dessa inteckningar i allmänhet används av äldre personer som har samlat en stor mängd kapital i deras hem. De flesta långivare kräver att låntagaren vara minst 62 år. Omvänd inteckningar är ett bra sätt för dem att subventionera sina pensionsinkomster.

Det sätt en omvänd inteckning fungerar är av långivaren att göra utbetalningar till dig baserat på värdet av det egna kapitalet i ditt hem i motsats till dig att göra utbetalningar till en långivare med en traditionell inteckning. Skatter och ränta läggs till det belopp som behöver betalas tillbaka, minskar det egna kapitalet i hemmet. Långivaren får sina pengar efter att huset säljs eller när ägaren dör.

Mest omvänd inteckningar behöver inte återbetalas under en lång tid och en del inte alls, så länge du fortsätter att leva i fastigheten. Det belopp du lånat baseras på din ålder, värdet på ditt hem och aktuella räntor.

Ditt lån är vanligtvis betalas ut i något av följande sätt:

* En klumpsumma som ges till dig eller för att betala av skulder eller en kombination av båda.

* Fast månatliga betalningar som kommer att göras till dig för en viss tid.

* Fasta månatliga betalningar som kommer att göras till dig så länge du bor i hemmet. Dessa betalningar kommer att vara mindre än de i det föregående alternativet.

* Som en kredit.

* Som en kombination av en kredit och en av de betalningsalternativ.

Några potentiella nackdelar med omvänd inteckningar är:

* Du kan bara använda ditt kapital en gång. Om du använder den för att leva på och har en nödsituation senare kommer det inte att vara där.

* Det kan vara höga arvoden som arbetar med omvänd inteckningar. Det kan finnas upfront avgifter så mycket som $ 5000 dollar. Det är klokt att göra lite jämförande shopping när det gäller denna typ av finansiering.

* Din betalning belopp kanske inte uppfyller dina behov. Hur mycket gott kommer $ 100 per månad gör du om det kommer att kosta dig eget kapital i ditt hem?

* Din förmåga att få outs regeringen att betala såsom SSI och Medicaid kan påverkas.

* Se till att din långivare är seriösa. Namnen på välrenommerade långivare kan fått från Institutionen för bostäder stadsutveckling.

* Vid dödsfall, om återbetalning inte har skett, kommer ditt hem att gå till långivaren. Detta behöver inte nödvändigtvis vara en dålig sak, men det är något att överväga.

Dessa är några av de fakta om omvänd inteckningar. Dessa inteckningar kan vara en stor hjälp om du behöver pengar senare i livet, men också komma till ett pris. Bara du kan bestämma, baserat på din situation, om det priset är värt att betala.