hur fungerar hem avskärmning

I dagens vacklande ekonomi, är husägare inför avskärmning i ökande antal. Med montering skuld, stigande arbetslöshet och bristande tillgång till krediter, är många familjer halka på sina räkningar och så småningom kvar med inget annat val än att standard på sina bolån.

Med hem avskärmning ett dominerande ämne i nyheterna, är det viktigt att förstå vad avskärmning innebär och hur processen fungerar.

Utestängning är i huvudsak tvångsförsäljning av ett hem. När en låntagare inte fullgör sina inteckning betalningar, har långivaren (eller andra lien innehavaren) sedan höger, som anges i inteckning avtal, att lagligen återta egendom. Inteckning innehavaren kan då erbjuda fastigheter till salu. Intäkterna från försäljningen ska användas för att tillgodose det utestående lånet balans. När lånet är fast, återstår några lien-innehavare återbetalas, och det återstående kapitalet (om någon) är tillbaka till låntagaren.

Det faktiska proceduren för hem avskärmning varierar från stat till stat, men samma grundläggande process används i de flesta fall.

Först blir lånet brottsligt, vilket innebär att låntagaren har upphört att göra betalningar, låntagaren går in i vad som kallas default. Standardinställningen varar cirka tre månader, under vilken tid långivaren försök att kontakta låntagaren att ordna återbetalningen.

När lånet är i standard, filer långivaren ett offentligt tillkännagivande av avskärmning tillkännager avsikten att utestänga på fastigheten. Låntagaren kommer då att meddelas, antingen genom personlig service eller genom publicering i en tidning, att fastigheten utestängs.

Vid denna punkt, kommer ett datum att fastställas för ett domstolsförfarande. Medan domstolen datum är anhängig, får låntagaren fortsätter att förhandla med långivare för att reglera på en återbetalningsplan. Under denna period, får låntagaren kvar i hemmet. Om ingen uppgörelse har överenskommits kommer avskärmningen allmänhet beviljas av domstolen.

När långivaren har beviljat avskärmning, kan de åkande bli vräkta av sheriffen och fastigheten säljs. Avskärmning fastigheter säljs antingen genom vanliga fastigheter förfaranden eller genom offentlig auktion. Beroende på den exakta proceduren för varje stat, kan hela processen ta allt från 2 månader till ett helt år.

Efter tillkännagivandet av Utestängning har gjorts, kommer en husägare får många mail erbjuder att refinansiera eller köpa hem. Inte alla av dessa är legitima, och det är lämpligt för låntagaren att förhandla direkt med inteckning innehavaren i alla försök att förhindra en avskärmning.