Hur fungerar ett lån ändring exakt

Tusentals husägare försöker få lån ändringar, men många av dem är lite kvar i mörkret och undrar hur fungerar en lån modifiering. Men att veta hur de fungerar är bara halva striden mot får en.

För att kvalificera sig för en ändring på sina lån, husägare måste passa in i långivarens krav, vilket kan vara mycket svårare än vad det först verkar. Varje långivaren inte bara har sin egen uppsättning av krav på toppen av dem som fastställts av Home Affordable Modification Program, men i de flesta fall dessa krav inte är flexibla.

Alla långivare kräver att fastigheten vars inteckning skall modifieras vara låntagarens hemvist – absolut ingen annan egendom kommer att beaktas. Dessutom måste och egendom ska värderas under $ 795.250 dollar för att vara berättigade.

Den mest uppenbara viktig punkt på hur fungerar en lån modifiering är att husägare som begär det måste gå igenom en period av ekonomiska svårigheter. Ingen långivare kommer ens överväga en inteckning för ändringar om de egentligen inte behöver det. Detta beror på att en modifiering är ett sista desperat försök innan avskärmning: Om en husägare inte har råd med sina lån och är på väg att utestängas på, kommer en ändring gör det överkomligt. Betydelse husägare stannar i deras hem och långivaren inte förlorar tiotusentals dollar.

Lån modifiering innebär i princip samma sak på sidan av banken och låntagaren: Spara pengar.

Medan långivare har sina egna individuella behov samt de som fastställts av Home Affordable Ändring Program, söker de sig till sina egna anpassade faktorer som visar om en husägare är för högt för en risk eller inte.

Om det under ansökningsprocessen den ekonomiska framtiden ser dyster ut för husägare eller de verkar inte som om de skulle kunna hantera även den nya räntan, kommer de förmodligen att förnekas. Långivare bestämma förmågan hos husägare att betala att titta på deras skuld till tal, deras senaste stubbar lön och räkningar, samt deras resultaträkningar skatt och eventuella framtidsutsikter för husägare (såsom anges i svårigheter brev).

Allt detta såg att eventuellt ge en lägre ränta, vilket skulle kunna hjälpa familjer i hela landet. Så innan du undrar “Hur ett lån modifiering arbete,” undrar om du passar in i din långivarens krav.