hur fungerar en omvänd inteckning en enkel att förstå förklaring av den omvända inteckning processen

Om du tittar på en omvänd inteckning, är chansen att du är intresserad av omedelbar kontant det kan ge genom att frigöra kapital i ditt hem. Men hur fungerar det? Hela processen är relativt enkel, men det finns några viktiga punkter att tänka på.

Först och främst bör du notera att en omvänd inteckning är inte en bra idé om du fortfarande är skyldig en stor balans på din vanliga inteckning. Detta alternativ bör endast övervägas om du äger ditt hem direkt (du inte göra avbetalning längre), eller om du bara har en liten balans kvar. Om du har bott i ditt hem en lång tid och har äntligen gett bort det, vid den tidpunkten en omvänd inteckning är något att överväga. Även i USA, måste du vara minst 62 år gammal för att dra nytta av denna möjlighet.

I grunden är det egna kapitalet i ditt hem omvandlas till kontanter som kan betalas ut till dig på flera sätt. Du kan välja en klumpsumma, en månatlig betalning, eller en kredit som du kan ta ut valfri summa som helst tills krediten är uttömd. De pengar som ges till dig måste först användas till att betala av ett befintligt vanlig inteckning, om du fortfarande har en. Efteråt återstoden kan användas för något du vill ha.

Den största fördelen med en omvänd inteckning är att du inte behöver betala tillbaka pengarna så länge du fortsätter att leva i hemmet. Betalningarna skjuts upp till någon av följande händer: 1) Du eller din efterlevande maken avlider, 2) Du säljer huset, eller 3) Du flyttar ut från hemmet under längre tid än 12 månader. När någon av dessa inträffar, måste pengarna från den omvända inteckning återbetalas.

Du kan dock inte själv vara ansvarig för återbetalningen. Självklart, om du förgås, är skulden vidare till dina arvingar. Detsamma gäller om du flyttar in i ett äldreboende och är oförmögna att återbetalning. Om du inte planerar att återbetala lånet själv, bör du se till att dina arvingar eller make är ekonomiskt kunna ta på skulden.

En omvänd inteckning är verkligen ett bra sätt för seniorer att dra nytta av det egna kapitalet i deras hem. Vi uppmuntrar dig att undersöka detta alternativ om du är intresserad av att få tillgång till värdet på ditt hem.