hur fungerar en omvänd inteckning arbete

Är du en senior husägare letar efter ett sätt att få extra medel under din pension år? Tja, kanske du har hört talas om en omvänd inteckning, men undrar hur en omvänd inteckning arbete? Här är en närmare titt på grunderna för att hjälpa dig att veta om en omvänd inteckning är rätt för dig.

Det är ingen tvekan om att omvänd bolån har blivit alltmer populära i dag. Du kanske har sett det växande antalet reklamfilmer av långivare som främjar dessa bostadslån, men exakt vad är en omvänd inteckning?

Vad är en omvänd inteckning?

En omvänd inteckning är ett unikt låneprogram tillgängliga för seniorer över 62 som lånar dig eget kapital i ditt hem. Men, till skillnad från en vanlig hem kapital lån eller kredit, gör man inte lån betalningar eller betala tillbaka lånet förrän du flyttar från ditt hem, sälja den direkt, eller förgås.

Det omvända hypotekslån kommer aldrig att bli en börda som är vidare till dina arvingar eftersom lånet kommer automatiskt att betalas ut från försäljning av ditt hem.

Den summa pengar som är tillgängliga för dig med denna typ av lån är baserad på mängden kapital i ditt hem bland andra faktorer. Statliga regleringar mössa också det totala belopp som kan lånas ut till cirka $ 200.000. Fannie Mae erbjuder en omvänd program hypotekslån som ökar detta belopp till $ 400.000.

hur fungerar en omvänd inteckning arbete med andra förmåner?

Att ha en omvänd inteckning kommer inte att påverka dina sociala avgifter eller din Medicare och andra utomstående pensionsförmåner. De enda fördelar som eventuellt kan påverkas skulle vara Medicaid eller SSDI, men i många fall kan vara arbetade runt på ett sätt som du fortfarande kan få dina fördelar.

Du första steget i bedömningen av om en omvänd hypotekslån är rätt för dig är att få alla fakta. Du kan hitta allt på nätet, samt på vår hemsida. För att hjälpa dig att bättre förstå allt du behöver veta.

Om du behöver komplettera din pension, kan en omvänd hypotekslån vara ett utmärkt alternativ, men du bör absolut kolla allt innan du skriver något låneavtalet.