hur fungerar en omvänd inteckning arbete förståelse service, refinansiering och utdelningen

När de flesta pensionärer frågar, “Hur fungerar en omvänd inteckning arbete?” De egentligen frågar hur man ansöker och kvalificera sig för ett lån. För många äldre är kvalificerande den enkla delen. För att kvalificera sig för ett federalt försäkrade vända inteckning, eller Home Equity Conversion Mortgage måste pensionärer vara 62 år, äger en godkänd egendom, komplett rådgivning och har en betydande mängd av eget kapital i deras hem.

För att förstå hur en omvänd inteckning verk måste seniorer också förstå vad som sker efter det att lånet avslutas. Omvänd inteckningar är sällan kortfristiga lån. Många seniorer använder dessa lån för att stanna kvar i sina hem inteckning betalning fri för resten av deras liv. Innan detta åtagande, bör seniorer förstå vad de får sig in.

hur fungerar en omvänd inteckning i det långa loppet?

Seniorer som väljer att ta emot sina lånebeloppet i månatliga betalningar eller som en kredit kommer främst att behandla ett lån serviceföretaget efter stängning deras lån. Lån reparatörer är företag som hanterar låntagarnas konton skingra vinning och ta betalt. När kontot har etablerats, kommer låntagarna få regelbundna rapporter från deras serviceföretaget uppdatera dem på deras lån balans, räntekostnader och annan relevant information. I gengäld för denna tjänst, kan låntagarna räkna med att betala en liten månadsavgift som kan avsättas från sina lånebeloppet.

Så länge som seniorer har en omvänd inteckning, kommer de också att förväntas hänga med i deras husägare försäkring och fastighetsskatt. Låntagare vars låneavtal innehåller en “Reparera Rider” kommer också att förväntas slutföra alla reparationer i hemmet innan det överenskomna datumet. Underlåter att följa dessa riktlinjer kommer att driva lånet till standard. Att förstå vad som krävs för att upprätthålla en omvänd inteckning är viktigt att förstå hur en omvänd inteckning arbete.

hur fungerar en omvänd inteckning verk när lånet förfaller?

Med en omvänd inteckning, kan låntagare betala tillbaka sina lån när som helst. Låntagarna har också möjlighet att refinansiering deras omvänd inteckning bör deras behov förändras i framtiden. Seniorer kan refinansiera för att byta sina lån från en fast ränta till en justerbar ränta, säkra en lägre ränta eller knacka in ytterligare kapital. För en liten avgift, kan låntagarna förändras också deras betalningssätt som helst. Detta kräver inte refinansiering. Istället kan låntagare kontakta helt enkelt sin långivare att byta betalningsmetod – till exempel från en månatlig betalning av ett engångsbelopp – för en liten avgift och slippa betala en annan uppsättning avslutande kostnader.

När de flesta pensionärer frågar, “Hur fungerar en omvänd inteckning arbete?” Många vill också veta hur de kommer att betala tillbaka sina lån när det blir beror. Omvänd inteckningar blir inte förrän både låntagare förgås, sälja sin bostad eller flytta in i en långsiktig vård eller annan anläggning. När detta inträffar, kommer låntagare eller deras arvingar förväntas återbetala lånet balans, som normalt kommer från försäljning av hemmet.

I de flesta fall, långivare ger dödsboet tre månader att återbetala lånet balans. Så länge gården arbetar med långivaren, får han beviljas upp till tre 3-månaders förlängning. Eftersom omvänd inteckningar är utan regressrätt, bör seniorer vet också att de inte kan tacka för sin långivare mer än deras hem är värt. Detta håller återbetalning rättvist för alla inblandade parter.