hur fungerar en omvänd inteckning arbete – att lära mer om omvänd inteckning

För att ge ekonomiskt stöd till den växande senior befolkningen i USA, har inför den amerikanska regeringen omvänd inteckning alternativ som kan tas ut av någon som är minst 62 år och äldre. Eftersom detta är en relativt ny inteckning system och mycket skiljer sig från andra typer av lån och lån som finns på marknaden idag, är det viktigt att lära sig mer om hur omvänd inteckningar arbetar för att veta som förväntas av dig som låntagare och vad du kan förvänta dig att få från det.

alla om omvänd inteckningar

Det första du behöver veta är exakt vad en omvänd inteckning är. I varje mening, är en omvänd inteckning väldigt lik andra inteckning planer som erbjuds av finansiella institutioner och borgenärer i hela landet. Detta är i grunden ett avtal där du som låntagaren, överlåta äganderätten till en viss bit av egendom, t.ex. ditt hem, till långivaren, som skulle kunna vara en lokal borgenär eller bank i utbyte för den mängd pengar du lånar. Ägandet av fastigheten skulle bara sedan föras tillbaka till dig som kreditgivaren eller finansinstitut efter att du har helt betalat hela lånade eller intecknade beloppet i sin helhet. Sättet på hur du betalar tillbaka det belopp du initialt ta ut skulle baseras på den överenskommelse du gjort med långivaren.

Omvänd inteckningar söks på liknande sätt. Skillnaden mellan en omvänd inteckning från andra inteckningar planer som erbjuds av finansiella institutioner och borgenärer är att istället för att låntagaren som krävs för förlöpande utbetalningar för att betala tillbaka det belopp som låntagaren hade angetts på baksidan inteckning ansökan, är den finansiella institutionen på en som krävs för att efterskänka betalningen till låntagaren baseras på alternativ som valts av låntagaren. En person som tar ut en omvänd inteckning har möjlighet att ta emot det belopp som en klumpsumma eller i regelbundna månatliga avbetalningar mot en befintlig inteckning eller lån.

En annan skillnad mellan att ta ut en omvänd inteckning plan från andra inteckningar eller lån är att, så länge låntagaren bor i huset som angavs på den omvända inteckning ansökan, att han eller hon inte behöver betala tillbaka det lånade. Detta är möjligt på grund av begreppet hem kapital. Det egna kapitalet i ett visst hem är skillnaden av marknadsvärdet fastighetsvärde och alla befintliga lån hänföras till hemmet. Som pensionär tar ut en omvänd inteckning, minskar det egna kapitalet i hemmet tydligen. När detta tillämpas, kan det egna kapitalet i hemmet inte flyttas tillbaka.

Förfarande för att ansöka om en omvänd inteckning

För att kvalificera sig för en tillämpning av en omvänd inteckning, måste en person vara minst 62 år och uppåt. Vid fyllning upp nödvändiga papper, skulle den finansiella institutionen eller borgenär ser sedan till marknadsvärdet på hemmet vars kapital skulle användas för omvänd inteckning. Härifrån skulle finansinstitutet eller borgenär närvarande då de nuvarande och förväntade priser som skulle tillämpas på den omvända inteckning tas ut. När detta är vänskapligt på den del av låntagaren, är arrangemang därefter för frisläppandet av de medel baserat på de alternativ som valts av låntagaren.