hur fungerar en justerbar sats inteckning arbete

Folk kommer ofta väljer en justerbar sats inteckning över ett lån till fast ränta på grund av lägre räntor. Det är inte alltid sant att justerbara priser är lägre än fasta priser, men om du har, eller funderar på att skaffa en justerbar ränta inteckning, är det viktigt att veta hur de fungerar. De två saker som påverkar räntan på en justerbar ränta inteckning är indexet och marginalen. Följande exempel illustrerar hur index och marginalen påverkar räntan på en justerbar sats inteckning efter det börjar justera. Indexet är alltid förändras (ex. 6 månaders LIBOR) och marginalen är ett fast antal som fastställts av långivaren.

index: 4,65%
marginal: 3%
index + marginal = 7,65%

Om indexet råkar ändra din ränta kan liksom. Som ett exempel, låt oss säga i början av året, är ovanstående exempel sant och din ränta är 7,65%. Men nästa år har index ökat och ditt lån är inställd för en justering. Följande skulle hända om indexet förändras med 0,35%:

index: 5,0%
marginal: 3%
index + marginal = 8,0%

Din nya räntan skulle gå från 7,65% till 8,0% på grund av förändringen i indexet. Index förändras ständigt och kan gå upp eller ner beroende på finansmarknaden.

Justeringar och mössor justering är också en del av villkoren för en justerbar sats inteckning som spelar en stor roll i hur din arm räntan kan förändras. Var särskilt uppmärksam på dessa justeringar eftersom de kan mycket kraftigt mellan olika typer eller armar. En 2/5/6 lån på en 7/1 ARM (Fast i 7 år och kan justera varje år därefter) skulle innebära följande:

Den första justering kan öka din hastighet upp till 2%
Den efterföljande årliga justeringen kan öka din hastighet ytterligare 5%
Hastigheten justeras locket över lånets löptid kan öka över din initiala räntan på lånet med 6%

Du kan hitta information om din arm i sanning i utlåning utlämnande eller lånehandlingar avveckling kommer skylt vid stängning.