hur fungerar en garant inteckning arbete

Under det senaste decenniet har det blivit allt svårare för första gången köpare att kliva upp fastigheten stege. Det är en kamp för många och med detta sagt mer och fler unga köpare och ta ut garant bolån eftersom det är det enda tillgängliga alternativet för dem.

En garant inteckning är ett program där en släkting som en mamma eller pappa kommer överens om att hålla upp amorteringar om deras barn standardvärden. Det är där namnet borgensmannen kommer in, det är en garanti för att inteckning fortfarande kommer få betalt om du inte har råd med dina betalningar själv, ger långivarna sinnesfrid.

Om du planerar att ta ut en garant inteckning men har en låg inkomst behöver du inte oroa dig, kommer långivaren brukar titta på din garant inkomster och inte ditt vilket innebär att även om du är på en låg lön du kommer att kunna få ett högre inteckning. Något du kanske inte har kunnat låna på din egen lön ensam. Detta betyder inte att du kommer att få en enorm inteckning och måste se till att du har råd att köpa betalningar varje månad eftersom betalningarna kommer fortfarande att göras av din månadslön och inte din borgensmannens.

Vanligtvis när du ansöker om en inteckning har du rätt till 4 gånger din årsinkomst. Eftersom detta kommer att gå på dina föräldrars inkomster det skulle vara 4 gånger den högsta medelinkomsttagare inkomst så säger din mamma tjänar £ 60,000 per år så teoretiskt kan du låna upp till £ 240,000. Men borgensmannen måste fortfarande bevisa att de kan täcka sina egna utgifter också och egen avbetalning samt om behov måste betala din.

Majoriteten av långivare kommer att vara fast och insistera på att borgensmannen kan täcka sina egna inteckning och alla av er till. Men då vissa långivare kräver bara att din förälder / borgensmannen vara ansvarig för underskottet mellan vad du har råd och din inteckning belopp. Så säger du tjänar £ 20,000 och du kan få en inteckning för £ 80.000 men ditt hem kostar £ 100.000 och du har bara £ 6000 sparat, skulle din garant behöver bara betala det underskott på £ 14,000 om du inte kunde hålla upp dina betalningar .

När du får djupare in din inteckning och du hittar din lön ökar och övergripande du tjänar mycket mer på din lön än när du ursprungligen tog lånet, då du har möjlighet att ta över och ta fullt ansvar för betalningarna. Detta innebär att din borgensman släpps av något ansvar som kan vara till nytta om din garant närmar sig pensionen eller kanske har tagit en sänkning av inkomsten.

Det finns många långivare där ute som kommer överens om att en borgensman inteckning för dem som vill ansluta fastigheten stege. En oberoende god inteckning rådgivare kommer att kunna styra dig i rätt riktning och hjälpa dig på vägen samt ger dig all den information du behöver och besvara eventuella frågor du kan tänkas ha när det gäller detta.