hur enkelt refinansiering fungerar

För många människor, att acceptera ett bostadslån är ett 30-årigt finansiellt åtagande. Det är en väldigt lång tid, oavsett vilken typ av livsstil du lever. Under denna tid, kommer ditt eget kapital i hemmet bygga upp och du kommer att ha några alternativ som du kanske inte känner till.

Många människor ser till personliga lån eller lån affärer för att generera pengar för alla möjliga anledningar. Men, är att utnyttja det egna kapitalet byggs upp i ett hus ofta ses som en sista utväg. Detta beror på att det är en vanlig missuppfattning att ett hem måste säljas för att generera pengar från det. Detta är inte fallet, eftersom möjligheten att refinansieringen är tillgänglig.

Som din lånebeloppet minskar över åren medan fastigheter värdet ökar, bygger eget kapital i ditt hem. När du bestämmer dig för att refinansiera befintliga lån, kan du välja att ta upp ett lån hem kapital. Detta gör att i princip att du kan dra ut det egna kapitalet i huset som kontanter för att använda på olika ändamål, medan långivaren kommer att debitera dig en ränta på det. Så istället för att bara få tillgång till kontanter i ditt hem kapital genom en fastighetsförsäljning, kan du göra det genom att ta upp ett hem kapital genom refinansiering. Och eftersom säkrade lån har i allmänhet lägre räntor som lån utan säkerhet, kan refinansiering vara ett mycket bättre alternativ än att ta upp en oprioriterade personliga lån.

Generera pengar från ditt hem kapital är inte den enda anledningen att överväga refinansiering. I tider när du kämpar med kassaflöde och har svårt att uppfylla din månatliga ekonomiska förpliktelser, refinansiering kan sänka din månatliga inteckning betalningar. Detta kan göras genom att förlänga den befintliga lån eller få en uppgörelse med mycket lägre räntor.

Refinansiering med din befintliga långivare kräver troligen mindre pappersarbete. Men om du har beslutat att refinansiera, är det bäst att titta runt på marknaden efter de bästa erbjudandena som passar dig. Det ger dig en uppfattning om hur den aktuella marknaden ser ut. Du kan även gå tillbaka till din befintliga långivare och begäran om medgivanden som annan långivare har erbjudit dig. Detta kommer att ge dig en bättre position i förhandlingar.

Du kan förvänta dig en liknande process som när du först fick den befintliga inteckning. Fastighetsvärderingar, personliga inkomstskatter kontroller, identitetskontroller osv