hur en varannan vecka inteckning räknare kan hjälpa dig att spara pengar

Det finns många varannan vecka inteckning program över hela internet. Men du behöver inte registrera dig för en av dessa tjänster och betala avgifter för att dra nytta av fördelarna med en varannan vecka inteckning.

Grundförutsättningen bakom inrättandet varannan vecka avbetalning är att det tillåter dig att betala en extra månatlig betalning per år som kan spara dig mycket pengar och raka år av ditt lån. Låt oss förklara.

Den varannan vecka inteckning processen är väldigt enkel när du ser hur det hela fungerar. De flesta husägare har en fast ränta inteckning med 12 månatliga betalningar per år. För att komma igång låt oss titta på en kalender.

När du har en kalender, börja med att ringa in varannan fredag ??under ett helt år. När du är klar, räknar varje fredagar du har inringade. Du kommer att upptäcka att det finns 26 fredagar totalt. För närvarande, låt oss kalla dessa fredagar dina nya betalningsdatum. Som en sida noterar, fungerar denna process för varje dag i veckan, inte bara fredag.

Nu delas din månatliga inteckning betalning i hälften. Denna halva betalningen är nu din nya varannan vecka inteckning betalning. Titta tillbaka på kalendern och du kommer se att två av de månaderna har tre betalningsdatum.

De två månaderna där du betalar tre varannan vecka betalningar snarare än två utgör den 13: e inteckning betalning. Denna ytterligare betalning krediteras mot den huvudsakliga inteckning balans och kommer att spara mycket pengar på ränta och gör att du kan betala dina lån i genomsnitt 7,5 år tidigare.

Ring din bolåneinstitutet och be dem om att ställa in varannan vecka betalningar för dig. Många banker och bolåneinstitut kommer gärna ställa in det för dig via en postväxel utan kostnad eller så kan du helt enkelt skicka den varannan vecka betalning på precis som du gör din fulla månadskostnaden.

avslutande kommentarer

Ett enkelt verktyg att använda för att hjälpa dig att ställa upp detta är en varannan vecka inteckning miniräknare. Denna kalkylator beräknar varannan vecka betalningar och visa dig hur mycket pengar du kommer att spara. En fri varannan vecka inteckning kalkylatorn kan hittas på FinanceNewsToday.com