hur en varannan vecka inteckning fungerar

I en varannan vecka inteckning, är ena halvan av en månatlig betalning betalas varannan vecka. Detta betyder att i ett år med 52 veckor, är 26 varannan vecka omgångar gjorts. Om var och en av dessa delar är ena halvan av en månatlig betalning, har 13 månadsbetalningar gjorts under 12 månader, med den extra månaden som appliceras direkt mot huvudman.

Det vill säga att, på bara 12 år att betala på ett lån, kommer en husägare har gjort ett års värde av extra betalningar, som alla dras från principen beloppet.

För husköpare som har råd, gör det här alternativet för dem att äga sina hem direkt mycket tidigare och betala mindre i ränta under lånets löptid.

Befintliga inteckning innehavare ska betala en avgift för att växla från en månatlig plan till ett varannan vecka, men samma effekt kan lätt uppnås (så länge som din långivare inte tar ut en förskottsbetalning straff) helt enkelt genom att sätta hälften av din månatliga betalning, varannan vecka -troligen payday-till ett särskilt bankkonto som du betalar dina lånekostnader. Därefter, varje månad, när du gör din månatliga betalningar, betala ut återstoden av det kontot.

Som ett exempel, kommer en vanlig 30-årig inteckning fastställts till 6% på $ 125.000 (exklusive PMI och fastighetsskatt), tas ut den 1 januari 2010, ger månatliga betalningar på $ 749. Under tolv år, i slutet av år 2022, kommer $ 95.701 fortfarande skyldig på den huvudansvarige.

Samma låneavtal med en varannan vecka betalningsalternativ kommer att ge en extra $ 8988 från samma år ($ 749/year x 12 år). Allt detta tillämpas på det nominella beloppet, är skyldig att ägaren av denna inteckning nu $ 86.713 på den huvudansvarige. Eftersom den månatliga utbetalningen är statiskt, för det kapitalbelopp, betalar ägaren en månatlig ränta-på-principal förhållande likvärdig med den som de skulle betala under året 14 av lånet. Detta innebär att betala ner huvudmannen snabbare.

Med en varannan vecka betalning (eller motsvarande), skulle detta husägare betala av detta lån fem och ett halvt år tidigare än den 30 år planen, och betala $ 113,696 i intresse kontra $ 144.797 – spara mer än $ 31.000.

När man tittar in i en inteckning, bör en köpare frågar alltid om varannan vecka betalningsalternativ och om det finns avgifter för att byta från en vanlig fast ränta inteckning till en med en varannan vecka betalningsplan.

När man jämför långivare finns otaliga inteckning räknare på internet som ger månatliga avskrivningar tabeller. Medan det finns några som även kommer att jämföra ordinarie månadslönen till varannan vecka scheman, för att förstå det själv, beräkna initiala månatlig betalning för en vanlig fast ränta inteckning med en online-kalkylator. Sedan, om avbetalningsplanen, hitta den huvudansvarige kvar i slutet av året 12 med standard betalningsplan och subtrahera från det 12 gånger den månatliga utbetalningen. Hitta det nya kapitalbelopp på bordet.

De utbetalningar som görs i början av året 13 kommer att vara vad som än följer det nya nominella beloppet, vilket kommer att läggas ut på sjökortet ett par år framåt i tiden. Detta varierar beroende på storleken på lånet och räntan.

Det är uppenbart att i början av året 13 kommer att medföra en betydligt större andel av den månatliga betalningen krediteras mot den huvudansvarige.

Det kan finnas stora skillnader i exakt sätt långivare behandlar varannan vecka bolån, så se till att be varje långivare direkt hur deras fungerar.

När forska bolån bör du titta på både din och din makes inkomster och utveckla en top-end gräns. Om du funderar på ett varannan vecka betalningsplan på ett 30-årigt lån, kan du också titta in i en 15-årig fast schema. De månatliga betalningarna kan vara hög, men under en tolv månaders span, hur mycket den totala ökade betalningen jämför till en extra månad betalning på ett 30-årigt lån? Kan du råd med detta?

Fråga långivare vad det kostar att byta en inteckning till ett varannan vecka schema från en gång i månaden, och om inteckning din förfrågan har förskottsbetalning påföljder. Detta kommer att säkerställa att du flexibilitet med din inteckning oavsett vilket alternativ du väljer.

Om du håller en inteckning avtal som laddar för att byta till ett varannan vecka schema, men du ändå vill göra det, det finns utomstående som kommer att sätta upp ett konto för dig och debitera varannan vecka betalning direkt från ditt lönekonto. De tar ut en liten avgift, men det kan eller inte kan vara mindre än den som din bankavgifter.

I slutändan, om du har råd med de extra utbetalningar, kommer ett varannan vecka schema bygga upp eget kapital i ditt hem snabbare, hjälper du äger ditt hem tidigare, och spara dig tusentals i ränta. Dock alltid använda diskretion och läsa det finstilta när du gör några ändringar i din låneavtalet och, om möjligt, konsultera en finansiell rådgivare.