hur en inteckning mäklare fungerar

Jämföra bolån är utan tvekan en av de mer utmanande uppgifter som den genomsnittliga personen kommer att behöva konfrontera sin ekonomiska livslängd. För varje hem köpare, det är en första hem köpare eller en etablerad hem ägare som vill refinansiera sina lån eller uppgradera till ett annat hem, eller en investerare köper en förvaltningsfastighet, vilket gör jämförelser bostadslån mellan olika inteckning leverantörer och mellan olika bostadslån alternativ kan vara en mycket komplicerad övning.

Det finns fördelar med att göra några läxor innan du går till en inteckning mäklare, det gör att du kan bekanta dig med några av de termer och faktorer i bolån. Det är värt att gå igenom det grundläggande övning att jämföra bostadslån både i form av månatliga amorteringar och även när det gäller flexibilitet av lånet. En egenskap kan vara förmågan att göra ändringar i återbetalningar eller att byta långivare är en potentiellt givande övning.

Beslut om bostadslån bör inte grundas på att helt enkelt gå för det första lånet någon försöker sälja dig – snarare ett organiserat förhållningssätt med all den information du har samlat från grundläggande träning. Jämföra inteckning leverantörer, rörliga och fasta räntor, långivare, och typer lån är viktigt. Den inteckning mäklare kan vara en användbar allierad.

Betrakta den grundläggande variabel inteckning – brukar beskrivas av långivare som en “utan krusiduller” bostadslån med låga avgifter och låg ränta. I alla bostadslån jämförelse det är oftast den första funktionen som nämns, men är bara en av många. Andra funktioner skulle omfatta storleken rubriken intresse, och även en annan ränta, kallad jämförelsen takt. Detta är den ränta som kan användas för att göra ett val mellan bostadslån från olika leverantörer. Det tar bara hänsyn till vissa avgifter och inte nödvändigtvis hindra dig från att straffas om du inte har valt den bästa inteckning för dina ändamål.

I bostadslån jämförelse motion, helst två lånen måste jämföras över lånets löptid. Detta tar hänsyn överväganden förskott avgifter och eliminerar eventuella tidigt utträde avgifter.

Den roll inteckning mäklare är att erbjuda kunden en lämplig bostadslån för deras särskilda behov. Detta kommer att kräva en omfattande “Q & A” övning tittar på låntagarens förmåga att betjäna ett lån och all dokumentation som behövs för att stödja en ansökan, inklusive erhållande av en kreditupplysning.

Låntagaren kommer att arbeta igenom en kort lista över produkter inteckning leverantör och gå igenom listan över funktioner noterades tidigare. Andra funktioner som normalt skulle gå in i en noggrann jämförelse övning skulle vara om inteckning leverantörens produktsortiment medger möjligheten av ytterligare återbetalningar, huruvida en förskjutning konto är tillgängligt, oavsett om amorteringsfria återbetalningar finns tillgängliga, om banken eller kredit unionen erbjuder ett rita anläggning på sin produkt.

Jämförelsen övningen skulle lista om en ansökningsavgift tas ut och om en administrationsavgift tillämpas, antingen på en gång off eller månadsvis. Den bostadslån jämförelse motion bör också avslöja eventuella kostnader i samband med förtida uppsägning av inteckning från den särskilda inteckning leverantör.

Inteckning mäklare kommer också att bistå konsumenterna söker inteckning refinansiering, till exempel i fallet med en låntagare som vill byta ut sina befintliga lån eller att bistå vid upptagande av lån medel från hem kapital.