hur en inteckning kan konsolidera dina skulder

Många husägare överväga möjligheten att använda en inteckning för att konsolidera befintliga skulder.

Om du redan har återbetalat ditt lån, kan du ta ut en annan primär inteckning.

Ta ut en andra inteckning är en ytterligare möjlighet att konsolidera skulder för de villaägare som fortfarande har en primär inteckning.

Hur ljudet av en idé är det att använda en inteckning för att konsolidera din skuld?

Du ska aldrig använda en inteckning för att konsolidera din skuld om räntan för din skuld är lägre än den ränta du skulle ha på en inteckning.

Detta skulle innebära att du betalar en högre kostnad för lånet än vad du betalade för dina skulder. Detta är inte ett sunt ekonomiskt beslut.

Det finns en liten undantag från denna regel.

Om du din nuvarande skuld har någon form av inledande kurs som kommer att löpa ut och lämnar dig med en ränta som är högre än den inteckning, sedan en inteckning för att konsolidera skuld är värt att överväga.

Det finns andra faktorer, utöver ränta, som du bör ta hänsyn till när du överväga att använda en inteckning för att konsolidera din skuld.

När du har mindre än 20% eget kapital i ditt hem, är du skyldig att betala privata försäkringar för hypotekslån.

Om dessa premier plus mängden din inteckning utan konsolidera dina skulder är detsamma som eller lägre än beloppet för din inteckning med att konsolidera din skuld, så ådrar du dig extra kostnader genom att konsolidera.

Men om den privata försäkringar för hypotekslån gör din månatliga betalning att öka, då konsolideringen kostar dig.

Många husägare gör misstaget att bara tänka på den månatliga utbetalningen av sin inteckning utöver vad de betalar på sina skulder utan att konsolidera i jämförelse med inteckning med skulden konsolidering.

Ta hänsyn till att när du konsolidera skulder med en inteckning, betalar du den under en längre tid, som står för den lägre månadsbetalning.

Innan du ansöker om en inteckning, bör du ta reda på din kredit värdering.

Chanserna är om du har problem med krediter, så har du en mindre än perfekt kredit värdering.

Kom ihåg att din kredit värdering kommer att påverka ränta och villkor du får på en inteckning.

Om din kredit värdering är lägre än 600, är ??sannolikheten för att du får förmånliga lånevillkor låg, inte omöjligt, bara låg.

Tänk på att när du använder en inteckning för att konsolidera din skuld, att skulden inte elimineras. Istället är du överföra din skuld från en form till en annan.

Det bästa sättet att avgöra vad det kommer att kosta dig att konsolidera dina skulder med hjälp av en inteckning eller betala dem rakt ut är att använda en inteckning miniräknare samt en återbetalning av skulder miniräknare. Logik kan vara bristfällig, men siffrorna ljuger aldrig.

Bankrate.com har räknare som hjälper dig i båda dessa beräkningar. Använd miniräknaren för att testa olika lånebelopp och bolåneräntor för att få en bra bild av hur mycket konsolidering kommer att kosta dig.