hur en inteckning kalkylator kan spara dig buntar av tid

En inteckning räknare är kanske den mest värdefulla verktyg för alla shopping för ett nytt hem. Skälet är att en inteckning räknare kan ge en mängd olika figurer, inklusive månatliga betalningar, betalningsförmåga och räntekostnader. En inteckning räknare tillåter en individ att mata hans / hennes månadsinkomst, månatliga skuld betalningar och returnerar ett uppskattat värde på hur mycket han / hon kan låna för ett hypotekslån. Detta nummer är bara en uppskattning och kan inte användas som en garanti, men det verkligen ger en blivande husägare kunskap att gå vidare med planerna för hem ägande.

Alla som tycker om att surfa på nätet kan hitta en inteckning miniräknare finns på nästan varje utlåning hemsida, särskilt de som erbjuder flera långivare frågor. Några goda exempel är Utlåning Träd och eLoan, som båda erbjuder en gratis inteckning miniräknare. Dessutom kan lokala banker och låneinstitut erbjuder en inteckning miniräknare via deras hemsida för ökad bekvämlighet. De flesta konsumenter tycker om att använda detta verktyg för att hjälpa bättre rustade för shopping för en prisvärd hem.

Fördelarna med att använda en inteckning miniräknare är många och kommer att ge en ny bostad en realistisk titt på hans / hennes ekonomiska situation, hur mycket de har råd, och kostnaden för betalningar. Månadsbetalning beräkningar är en annan fördel med att använda en inteckning miniräknare. Baserat på inköpspriset för ett hem, kan individer ange längden på deras önskade lånet och den beräknade räntan. I gengäld kommer inteckning miniräknare ger beräknade månatliga betalning belopp baserat på den information som lämnats. Dessutom kan den totala kostnaden för hemmet inklusive ränta vara listat, tillsammans med olika lånevillkor och belopp.

Utan en inteckning miniräknare, kan många första gången husköpare gå in i processen utan ordentlig kunskap eller hur mycket de faktiskt har råd. I dagens marknad, måste en persons skuld inte överstiga 50% av deras totala månadsinkomst om de vill få de bästa räntorna. Om deras skuld till tal är högre än 50%, kan låntagaren märkas så hög risk och lider högre räntor eller, i vissa fall, kan nekas ett lån helt och hållet. Ett exempel skulle vara en person som tjänar $ 4,000.00 per månad och vill köpa ett hem med månatliga betalningar på $ 3,000.00. Eftersom detta antal vida överstiger 50% av låntagarens nettolön, han / hon kan bli tvungen att hitta ett hem som är mer prisvärd. Den 50% skuld till tal omfattar inteckning, auto och kreditkortsbetalningar.