hur en inteckning kalkylator kan göra din årliga bonus räknas

En årlig bonus kan vara en underbar oväntad i slutet av året att göra med som du vill. Det skulle kunna gå in i besparingar, en speciell köp, betala ner dina kreditkort eller in i ditt hus som en förskottsbetalning på ditt lån. När din inteckning beräknas, antingen fast eller justeras, du berättade hur mycket du ska betala varje månad.

Dock kommer en inteckning miniräknare som specialiserat sig på ytterligare betalningar visar att det kan vara väldigt mycket till din fördel att överväga detta med din bonus som en extra årlig betalning

Och du trodde att du var färdig med en inteckning miniräknare när du skrev tidningarna om ditt hus.

Den månatliga betalningen din inteckning långivare kräver är det minsta belopp du måste betala för att hålla sig uppdaterad på din inteckning. Det betyder inte att du inte kan betala mer! Om du har en årlig bonus som kommer in varje år, så är det definitivt värt att investera detta genom att betala en ytterligare årlig betalning mot kapitalbeloppet vid din inteckning.

Använd en inteckning kalkylator för att räkna ut hur mycket skillnad din årliga bonus gör att din inteckning. Beroende på storleken på den årliga bonusen, och hur mycket av det du vill använda mot din inteckning huvudman, kan du spara pengar i form av ränta du inte kommer att behöva betala. Denna minskning visar upp eftersom du betalar lånet av snabbare att din inteckning. Ju mindre tid du är skyldig, desto mindre ränta du betalar.

Detta är den “mirakel av ränta på ränta” din bank älskar att arbeta mot honom. När du betalar framåt på den huvudansvarige, minskar du den ränta du betalar på räntan. Dåligt honom, tur du. Din inteckning miniräknare avslöjar sättet att få det att fungera för, inte emot dig.

Ett annat alternativ du behöver tänka på är dock huruvida investera pengarna på ett annat sätt skulle vara mer fördelaktigt. Det kan fungera till din fördel att bygga upp ett större belopp och betala i den klumpsumma, säg var 5 år, till exempel.

Använda aktuell ränta erbjuds för en investering konto som kan öppnas med storleken på din årliga bonus, räkna ut hur mycket totalt du skulle ha i slutet av 5 år. Sedan dra upp ytterligare kalkylator betalning inteckning för att räkna ut vilken skillnad det skulle göra för ditt lån.

Investeringen konto betalar du ränta, och så att du kommer att få extra pengar för att betala mot din huvudman. I den andra delen av detta scenario: använd inteckning kalkylator för att beräkna inteckning om du betalat bonus direkt mot den huvudsakliga balans på ditt lån varje år i 5 år.

Vilken av de två summor som fungerar bäst för dig ekonomiskt? Om det ser för bra för att vara sant, ändra inteckning räknare och dubbelkolla. Vilken av dem ger dig en lägre balans och lägre inteckning sikt? Detta är det alternativ som mest effektivt sätter dina pengar att arbeta.

En tilläggsköpeskilling mot din inteckning huvudman är ett idealiskt sätt att investera dina extra kapital i ditt hem. Använd Lånekalkyl först dock för att avgöra om detta, eller en investering konto, är den mest effektiva användningen av dina pengar.