hur en inteckning fungerar och hur inteckningar hastigheten påverkar dig.

garanti –

Återbetalning typ inteckning garanterar att ditt hus kommer att betalas ut i slutet av inteckning sikt ger dig hålla de avtalade månatliga amorteringar. I princip finns det två typer av inteckningar – bara ränta och återbetalning.
Ett bolån består av två delar – det kapitalbelopp som är det belopp du lånar och den ränta du betalar på lånet.

Bolåneräntor –

Det finns en myriad av bolåneräntorna tillgängliga för en återbetalning inteckning. Den minst riskfyllda är den fasta räntan som garanterar samma månatliga inteckning betalning för den tid visstidsanställning. Dock är normen den standard rörlig ränta (SVR) som i allmänhet är knuten till Bank of England basränta.

Inteckning termer –

Få människor inser att standarden 25 år inteckning sikt är inte ett fast tillstånd till att få en inteckning. Du kan sänka din månatliga inteckning betalningar genom att öka inteckning sikt.

Spara tusentals pounds –

Det är lättare än du tror att spara tusentals pounds på din inteckning. Ett sätt är att ta en kortare sikt för att betala dina lån och det andra sättet är att göra stora utbetalningar. Båda dessa sätt kan spara dig tusentals pounds i ränta på bolån.

Återbetalning kontra ränta endast –

De återbetalning inteckning triumferar över intresse bara inteckning som du inte betalar så mycket ränta på lånet. Långivaren har rätt att kräva full betalning av kapitalbeloppet efter överenskommen inteckning sikt vilket kan betyda att du har ditt hus återtas.

Varför har ett intresse bara –

Vissa människor väljer att ha ett intresse bara inteckning eftersom de inte har råd att betala både ränta och kapitalbelopp. Intresset endast inteckningar kan tjäna ett syfte som ger låntagaren är medveten om konsekvenserna vid slutet av inteckning sikt.