hur du ökar din inteckning dålig kreditvärdighet

ta reda på hur du ökar din dålig kreditvärdighet och få din inteckning godkänts av en inteckning långivare

Din kreditvärdighet är en återspegling av hur bra eller hur dålig din betalning historia faktiskt är. Om du planerar att få ett hypotekslån och köpa ett nytt hus för dig själv, vad bolåneinstitut kommer att titta på först, är din kreditvärdighet.

Olika kreditbyråer har olika system för att utvärdera kreditvärdighet. Men det finns vissa grundläggande fakta som tas i beaktande:

– Betalning historia
– Löpande skulder
– Tid längd kredit historia
– Credit typ mix
– Frekvens av ansökningar om nya krediter

Så länge det finns olika regler för att utvärdera din kreditvärdighet, kan det vara olika beroende på byrån, även om de alla ser i samma kreditupplysning.

Du ska veta att kreditbetygen varierar från 300 till 850. Detta tresiffrigt antal bestäms av flera faktorer, såsom antalet krediter du har och längden kontot har varit öppen. Om du betalar i tid (under en tid), då din kredit värdering kommer att öka.

Om du hamnar i kategorin där din kreditvärdighet är under 300, vilket anses vara mycket låg, då måste du hårda tider att hitta en bra inteckning långivare med lämpliga räntor. Men om du har en 850, vilket är helt enkelt perfekt, då bolåneinstitut kommer att bli glada och kommer att ge dina applikationer med lätthet och ger dig de bästa räntorna runt.

Om du vill öka din dålig kreditvärdighet, vilket är lägre eller 620, så det enda du kan göra är att planera framåt. Du bör spendera pengar noggrant. Du ska alltid betala pengarna i tid. Håll dina skulder så lite som möjligt, begränsa antalet dina kreditansökningar och inte ignorera dina räkningar.

Många människor tror att deras dåliga kreditvärdighet beror på deras inkomster. Det är egentligen allt om din förmåga att betala pengar och det har ingenting att göra med den inkomst du får som en del människor tror. Även om du får stora summor av inkomst, men spendera pengarna någon annanstans och inte betalar dina räkningar sedan din kreditvärdighet kommer att vara dåligt, vilket i sin tur kommer att resultera i din inteckning avslag.

Så om du vill hitta en bättre inteckning långivare som ger dig mer lämpliga räntor, sedan hålla ovanstående information i åtanke och noggrant planera dina steg för att undvika konkurs och öka ditt totala kreditvärdighet.