hur du kan kvalificera sig för hypotekslån modifiering

Om du finner det mycket svårt att göra upp med din avbetalning och förutsåg en framtid där avskärmning kan vara en möjlighet, då hypotekslån modifiering program kan visa sig vara din lösning. Dessa program är oftast en förhandling mellan långivare och du där de är överens om att gå lätt på några av dem fråga om de betalningar så att du kan träffa dina betalningar lätt. Det finns olika saker som kan göras under ett hypotekslån modifiering program, av vilka de vanligaste är:

• Minskning av räntan så att du har möjlighet att träffa de avbetalningar
• Konvertera justerbar ränta inteckning i fast ränta inteckning, så att det inte finns fler överraskningar för dig
• På grund av minskning av en del av skulden huvudmannen, kan lånet betalas ut snabbare
• Med den ökande besittningsrätt av lånet blir aktuella delbetalningar mindre
• På grund av att avstå några straff och avgifter, lån blir billigare

I många fall är en kombination av ovanstående metoder användes. Avsikten är att göra det möjligt för dig att göra betalningen och avsluta lånet. Utestängning är något som gynnar ingen – varken långivaren eller dig eftersom den tunga kostnaden är inblandad.

Men kräver att du blir berättigad till ett hypotekslån modifiering program. Det finns många villkor för stödberättigande med olika långivare och det blir viktigt att läsa via deras individuella handlingar noggrant och ha personligt möte med dem. Vanligtvis kommer de att förvänta dig följande:

* Du bör ha giltigt skäl för lånet modifiering program. Ett giltigt skäl betecknas som en ekonomisk svårighet. Om det har varit en död ett tjäna medlem i familjen, om ditt hus har stått inför en naturkatastrof, om du har blivit uppsagd ditt jobb eller har blivit degraderad, eller om fastighetspriserna har sjunkit skada ditt eget kapital eller om du har flyttat, kommer långivarna anser säkert att ditt fall.
* Du måste vara minst månader på grund av din betalning för de flesta långivare att acceptera en inteckning lån ändring program.
* Du måste kunna betala de ändrade villkoren för inteckning.