hur du kan förbättra dina chanser att kvalificera sig för en konventionell bostadslån

Innan du ger upp tanken på att du aldrig kommer att kunna få ett hem kapital lån på grund av din dåliga krediter, först vara säker på att du inte kan få en. Det kan spara dig en hel del arbete, och det öppnar upp fler möjligheter för bostadsköp och hjälp från fastighetsmäklare.

Du kanske blir förvånad över att finna att det finns sätt du kan få konventionell finansiering, även om du aldrig trodde att du skulle kunna. Fler och fler långivare tittar på människor med mindre än perfekt kredit. Vanligtvis räntorna är högre än genomsnittet, men du får in i ett hus. Du kan refinansiera senare, efter att ha visat hur du pålitlig du gör din månatliga betalningar.

Här är några förslag för att få inteckning företag att titta på dig. Om denna metod låter troligt för dig, försöka prata med en ansedd bostadslån konsult, och se vad dina chanser är. Detta skulle vara ett av de enklaste sätten att få in i ett hus.

kan du fixa din kredit rapport?

Du kanske upptäcker att din kredit är lättare att fixa än du tänkt. Har du sett en kopia av din kredit rapport nyligen? Du har rätt till en gratis kopia av din kredit rapport om du har nekats kredit, anställning eller försäkring inom de senaste 60 dagarna. Om du nekades på grund av kredit, bör företaget meddela dig och ge dig kontaktuppgifter till kreditupplysningsföretag.

Ingen kan lagligen ta bort korrekt negativ information från en kreditupplysning (oavsett vad dessa annonser säger) men du kan bestrida misstag eller inaktuella objekt gratis. Begära en utredning av information i din fil som du tvist som oriktiga eller ofullständiga. Det finns ingen avgift för detta. Fråga kredit-rapportering byrå för en tvist formulär eller skicka in din tvist skriftligt, tillsammans med kopior av eventuella verifikationer. Du behöver inte en organisation kredit reparation att göra detta. Allt en kredit Cando reparation klinik för dig lagligt, du kan göra för dig själv eller till en liten kostnad.

undersöka särskilda lån för dåliga krediter

Koncentrera dig på de långivare som är specialiserade på att arbeta med dem som har haft kredit problem. Spendera tid (och pengar) som gäller för långivare som inte arbetar med kredit fläckar kommer att åstadkomma någonting. Om du har lokala källor som du vet kommer att överväga sådana lån, dra nytta av dem.

Andra källor, som finns tillgänglig på nätet, till exempel utlåning Tree, har ett stort nätverk av långivare rikstäckande, inklusive dem som har erfarenhet av att hantera kredit problem.

ha en hemtelefon

Om du har en telefon i ditt hem och i ditt namn, hjälper det att öka dina chanser att få ett lån. Långivare oroa människor som inte har en hemtelefon. Jag vet att i dag en hel del människor idag använder sina mobiltelefoner som sin hemtelefon, men ett land-line ser fortfarande bättre. Den visar stabilitet och rötter, åtminstone till en bank.

Bo på ett ställe ett tag

Återigen, bankerna vill se till att du har en viss stabilitet. Det hjälper om du har bott på ett ställe i minst 6 månader. Om du precis har flyttat, visa att du bodde någonstans innan detta i minst 6 månader (och förhoppningsvis flera år).

ha en bra storlek handpenning

Ju större handpenning, desto större chans blir att få ett lån. (Se “The 30/70 Rule” i nästa kapitel.) Ju mer pengar ner, desto gladare banken är att jobba med dig.

Och om du kan visa att du har sparat pengar under en tid, i stället för att låna den, ser det ännu bättre till vissa långivare. Inte alla långivare frågar var du fick pengarna, så om du gjorde spara det, se till att påpeka detta.

visar att du har god karaktär

Banker och långivare vill veta att du är pålitlig och tillförlitlig. Visa detta när du pratar med dem genom att visa upp till möten i tid, klä fint, och få din information organiserad. Har ditt bankkonto och kreditkortsnummer konto och finansiell information redo att visa dem.

Det hjälper om du har någon du känner du skriver ett finansiellt brev av referens, t.ex. någon som du lånat pengar från och vem du har betalat tillbaka pengarna till.

Var beredd att visa dem några källor till kredit du kan ha som inte kan vara på din kredit historia, såsom att betala kabeln eller cellulära räkningar regelbundet. Även information om ett lån från en släkting eller vän som betalades tillbaka i omgångar och i tid kommer att hjälpa. Var redo att berätta för dem hur du kommer att kunna betala lånet tillbaka.

använda någon säkerhet du kan ha för ett personligt lån

Kanske du har något av värde som du kan använda för säkerheter för ett personligt lån. Detta kan vara ett bra sätt att komma upp med en handpenning.

Några av de saker bankerna kommer att överväga för säkerheter är:

bestånd
obligationer
Guld och ädelmetaller
Övriga fastigheter, såsom mark
fordon
möbler
samlarobjekt

Har en släkting eller vän Co-underteckna Lån

Detta är en hävdvunnen sätt att få ett hem. Ofta nära släktingar eller vänner kommer att hjälpa någon de bryr sig om vem som är i behov. Ibland räcker det med att fråga. Du kan också få någon annan att köpa huset för dig och senare läggas till inteckning och avsluta-påstod sig dådet. Kontrollera din statliga lagar om ämnet.

öka din inkomst

Få ett andra jobb. Detta kan bara vara för en stund. Den löneökning kan vara tillräckligt för att kvalificera dig för ett lån. Också det ger dig extra inkomster för att spara till en handpenning eller betala av skulder och fixa din kredit.

Starta ett litet hem företag att få in extra inkomster. Var försiktig där – ett litet företag kan vara kostsamt att starta och köra, och kan inte ta in mycket intäkter för en stund. Men det fungerar för många människor. Gör din forskning innan du börjar. Väga riskerna och fördelarna.

be om hjälp

Be om hjälp från din kyrka, synagoga eller annan ideell organisation. Vissa statliga program och organisationer kommer att hjälpa dig med finansiering eller andra alternativ bostäder. Kolla in vår hemsida för länkar till många av de organisationer som hjälper människor hamnar i egen bostad.