hur du håller ditt hem ovanför vattnet

De fruktansvärda verkningarna av bostäder byst som hände hösten 2008 märks fortfarande i dag. Under åren fram till kollapsen, var rovgiriga långivare som erbjuder subprimelån till intet ont anande konsumenter som vill köpa bostäder som de helt enkelt inte hade råd i de flesta fall. Men på grund av den systematiska strippning av statliga regleringar, var utlåning industrin tillåts erbjuda dessa lån, vilket leder till ett decennium långa värt skyhöga bostadspriser och en särskilt lukrativ era för långivare som Countrywide. På grund av dessa exempellösa metoder, och med lite hjälp från slumpartat handel med värdepapper på Wall Street, har bostadsmarknaden inte varit densamma sedan, och utsikterna är fortsatt dystra. Som av mars 2012 var 22,8% av bostäder under vattnet. Det innebär att inteckningar i dessa bostäder är värda mer än det aktuella marknadsvärdet på hemmet, lämnar efter bara negativt eget kapital. Trots att åren har gått sedan kollapsen, är att antalet faktiskt ökat. Villaägare, precis som de var i början av krisen, är panik. Enligt undersökningar är tre av tio inteckning standard uppnås genom villaägare som helt enkelt gå ifrån sina undervattens hem, vilket lämnar en betydande negativ inverkan på deras kredit i många år framöver. Ännu mer tyvärr, berättelser om män och kvinnor som begår självmord för att undkomma dessa försöker ekonomiska tider verkar komma i överflöd. Vad många husägare inte inser är att det finns några juridiska korrigeringar som hjälper till att rädda sitt hem och sin finansiella ställning medan deras hem är under vatten.

En av de mer populära alternativen för villaägare i detta dilemma är att utföra vad som kallas den kort försäljning alternativet. Detta är när husägare går med på att sälja hem för mindre än resten av inteckning, innan avskärmning. Om inteckning företaget går med på en kort försäljning, kan en husägare sälja hem och använda intäkterna för att betala av åtminstone en del av lånet. Inte bara kan denna radera negativt eget kapital och undvika att graverande avskärmning stämpel på din kredit rapport, men många husägare som har gått igenom förslagen i en kort försäljning har kunnat köpa en ny, billigare hem inom de närmaste två åren.

Ett annat alternativ tillgängliga för husägare är att filen för kapitel 13 konkurs. De flesta husägare är förståeligt rädda för det stigma som kommer bifogade med ansökan om konkurs, men när ett hem är under vatten, är detta faktiskt en av de mer praktiska alternativ för att stanna i hemmet. Arkivering för kapitel 13 konkurs tillåter husägare att betala av arrearage, en finare term för sena obetalda betalningar över en tidsperiod bekväm för husägare. Om betalning görs enligt schemat görs på konkurs deklarationen, det finns ingen anledning en husägare kan inte bo i hans eller hennes hem. Ja, det gör konkursansökan ha en negativ inverkan på kredit poäng, men det är faktiskt lättare att bygga en kredit värdering efter en konkursansökan i motsats till en avskärmning.

Villaägare med undervattens hem även kan ansöka om ett lån modifiering. Om man lyckas ta emot ett lån modifiering, kan husägare inte bara göra deras försumliga inteckning ström, men de kan sänka månadskostnaden. Detta alternativ är bäst för människor som har råd hem, strax under den nuvarande betalningsplan. Alla husägare behöver göra är att förbereda en detaljerad svårigheter brev, ett brev som förklarar varför inteckning har varit besvärligt att betala av. Lån officerare kommer att be om tillgång till kreditupplysningar, betala stubbar och ytterligare skuldsättning uppgifter, men om en husägare kan visa både umbäranden och en rimlig möjlighet att betala av inteckningen i en annan plan, kommer de flesta långivare godkänner ett lån modifiering.

Det finns många amerikaner just nu som håller sig undan sina utmätningar genom oklok, och ibland mycket tragiskt sätt. Om de bara visste att det fanns så många bättre, ekonomiskt klokt alternativ tillgängliga för dem. För mer information om hypotekslån advokater eller lån advokater modifiering, kolla de här.