hur du får din första inteckning

När det kommer till livstids markörer få en första inteckning är en stor händelse. Med en inteckning you” re magiskt förvandlas från sittande till ägare och från hyresgäst till titleholder.

Att ansöka om en inteckning som används för att ses som en kamp om slag, en tävling där de enda vinnarna var de som sålde huvudvärk åtgärder och papper med lastbil. Men nu hitta rätt inteckning är snabbare och enklare än någonsin – men bara om du vet hur man få systemet att fungera för dig.

Om du jämför låneansökningar idag med de prövningar av även tio år sedan du kan se en markant skillnad.

Det brukade ta dagar om inte veckor att få en kreditupplysning. Under tiden en inteckning långivare inte kunde agera på en låneansökan därför att uppgifter om skulder och betalningsanmärkningar var helt enkelt saknades så lån handläggningstider kraftigt har komprimerats.

Under 1995 både Fannie Mae och Freddie Mac sade lokala långivare ska använda systemet credit scoring utvecklats av industrin pionjär Fair Isaac att utvärdera konsumentkrediter. Med credit scoring, är en strikt matematisk profil dras från ett stort antal kreditupplysningar används för att mäta kredit historia – och därmed förutsäga framtida kredit beteende. Credit scoring gynnar låntagare eftersom det mäter hur krediten hanteras, inte hur mycket intäkter. Du kan vara rik och ha låg kredit värderingar, och omvänt kan vara dålig och har bra kredit. I praktiken, desto högre poäng desto lägre blir din ränta.

Många hypotekslån program inte längre kräva intäkter och verifieringar sysselsättningen, den fysiska processen för att bekräfta löner och jobb.

Ett växande antal lån program inte kräver individuella bedömningar – istället långivare kan använda automatiska värderingssystem baserade på skatt poster och tidigare försäljningar att visa värdet av många egenskaper. Automatiserade bedömningar är snabbare och billigare när det är tillgängligt, men de är inte erhållas för samtliga fastigheter.

Den underwriting själva systemet har automatiserats. Ett villkorat beslut om lån kan ofta göras inom en timme att ta emot en ansökan.

Utlåningen har gått online. Den gamla råd brukade vara så att låntagarna var väl betjänas av kontroll med tre eller fyra långivare för bästa lån, nu är det” är möjligt att jämföra ett stort antal långivare inom några minuter. Resultatet är att bolån har blivit mer konkurrenskraftiga – goda nyheter för låntagarna.

Trots den ökande användningen av datorer och elektroner Dock kvarstår det faktum att låntagaren deltagande fortfarande krävs.

I huvudsak ditt jobb är att se till att långivare har ansökan uppgifter som är fullständiga och korrekta. Om det finns fel i det program du kan plötsligt ställas inför dyra och brantare räntekostnader.

Din långivare kommer att förse dig med en preliminär låneansökan visar inkomster, tillgångar, skulder och efterfrågade månadsvisa betalningar. Mycket av ansökan framställs elektroniskt från uppgifter från kreditupplysningsföretag – men innan du skriver något gå igenom denna ansökan line-by-line för att se till att all information är aktuell och korrekt.

Eftersom du vet att långivaren kommer att ge ett program för din recension, kan du påskynda underwriting processen genom att förbereda dina finansiella data i förväg.

Först, gör en lista över alla tillgångar. Du vill visa saldon eller verkliga marknadsvärden för alla IRAS, aktier, obligationer, fonder, kontroll konton, fastigheter, pensioner och bilar och andra större tillgångar. Du vill också att lista kontonummer och kontaktinformation.

Andra, göra en lista över alla skulder. Du vill inkludera alla kreditkort, billån, skulder studielån, inteckningar etc. Som med tillgångar, visar kontonummer och kontaktinformation för varje skuld. Dessutom, men se till att lista nödvändiga månatliga betalningar för varje skuld.

Vad du nu har är en praktisk finansiell planering verktyg. Den talar om vad du har, vad du är skyldig och hur mycket du” re värd (tillgångar minus debiteringar lika you” re nettoförmögenhet). Eftersom det finns kontonummer, kontaktinformation och sådant, det är bra information för att hålla kontakt med testamenten och testamenten levande. Dessutom, om du skriver in denna information på ett kalkylblad, det” s lätt att uppdatera och hålla aktuell.

Många låneprogram inte längre be om inkomster eller sysselsättning kontroller – men för dina poster du vill ha en fil där du håller sådana saker som dina sista två eller tre lön Män från tiden för ansökan och kopior av dina självdeklarationer från det förflutna åren. Också hålla information om andra inkomstkällor såsom räntor, utdelningar, vinstdelning, etc.

Du har nu ett sätt att zip igenom en låneansökan – och du har ett sätt att se till att långivare besluten inte görs på grundval av uppgifter som är out-of-date eller faktafel.