hur du beväpna dig att intelligent välja en inteckning professionell

Välja en inteckning professionell kan vara en svår och förvirrande process, även om det inte behöver vara. Målet med denna artikel är att både arm den stora majoriteten av konsumenterna med relevanta frågor för deras mäklare, och ge tips som skulle kunna rädda tusentals dollar på lång sikt.

Även om denna artikel inte kommer att ta upp alla tänkbara problem, utgör det en mycket bra start.

# 1 (Fråga): Är Mortgage Upphovsman licensierad eller bara registrerad? (Det är stor skillnad)
Detta är ett antingen / eller svar och är kritisk. För närvarande är inte alla inteckning upphovsmän måste vara licensierade. Om din inteckning proffs är licensierad, har de hållit till en mer rigorös standard än dem som enbart är registrerade, rätt och slätt. Licensierad inteckning proffs är skyldiga att a) ta ett nationellt prov och pass, b) passera en statlig examen, och c) ta 20 timmar av pre-licensiering fortbildningskurser före licensiering samt 8 timmars fortbildning per år varje år. För närvarande är lån upphovsmän som arbetar på banker och kreditinstitut behöver inte ha tillstånd, endast registrerade, och de är inte skyldiga att passera någon av de tentor eller ta erforderlig fortbildning coursed ovan.

Allt annat lika, vill du inte din valda inteckning professionell att hållas till de högre standarder?

# 2 (Fråga): Hur många långivare har Mortgage Upphovsman tillgång till?
En bank eller kredit unionen kan ha en konkurrenskraftig ränta och kostnadsstruktur, men kommer ett proffs som har tillgång till 10, 20 eller 30 långivare i många fall har tillgång till mer konkurrenskraftiga priser och program än någon som har tillgång till en enda. När konsumenterna är shopping för något som potentiellt kan kosta tusentals dollar, kommer mest nytta genom att ha någon “affär på marknaden.”

# 3 (Fråga): Är Lån Upphovsman åtkomlig utanför normal kontorstid?
Medan de flesta konsumenter börjar sin inteckning söka fokuserad enbart på hastighet, är det helt avgörande att en konsument väljer en professionell att de kan kommunicera med lätt. Är företaget lokalt eller på andra sidan av landet? Kan du möta den professionella ansikte mot ansikte om så önskas? Om du har ytterligare frågor, kommer du att kunna nå den person du ursprungligen talade med?

# 4 (TIP): Sök online och söka lokalt: Jag uppmuntrar alla konsumenter att gå online och söka hjälp av särskilda villkor, med hänsyn till ett lokalt storstadsområde. Exempel i Seattle-området omfattar följande: “inteckning mäklare Seattle”, “refinansiera bolaget Seattle”, “Seattle jumbo lån ‘,’ Seattle jumbo bolån”, “jumbo mäklare inteckning Seattle”, etc. Dessutom, ägna stor uppmärksamhet åt den organiska listor (inte bara annonser) och de kartor som Google tillhandahåller när du använder vissa sökord. Internet har hjälpt att skapa lika förutsättningar inom många branscher och tillåts konsumenter att bättre beväpna sig med information. Dessa sökningar kan du rikta lokala företag som har en stark online-närvaro.

# 5 (TIP): Gå på magkänslan.
Även om detta kan vid första ljudet vag, de flesta människor har att “inner-röst” de borde lyssna på. Av erfarenhet, oftare än inte, är magen oftast rätt. Om ett erbjudande låter för bra för att vara sant, är det förmodligen, om du inte känner dig bekväm med den person du talar med, prova någon annan, om någon är vag med svar eller inte svara på dina frågor till din belåtenhet, använda någon annans …

Det finns alltför många utmärkta företag och licensierade proffs inteckning att lösa!