hur du ändrar din brittiska bolåneinstitutet med en remortgage

Om du tror att du betalar för mycket för din inteckning, är det en ganska enkel process att remortgage till en ny långivare. De kanske kan erbjuda dig en mer attraktiv affär och spara pengar. Men det finns ett antal saker som du måste vara medveten om innan du tar det slutliga beslutet.

En generation sedan var det normalt för en person att ta ut en inteckning och bo med samma långivaren tills lånet betalades ut 25 år senare. Nu finns det mycket mer rörelse på marknaden med många människor förändras långivare flera gånger under sin inteckning sikt. Vissa låntagare ens försöka lura systemet och dra nytta av långivaren specialerbjudanden till nya kunder och flytta från en långivare till en annan så snart som det särskilda introduktionserbjudande har upphört.

Men du måste väga för-och nackdelar med att byta. Även om du kanske få en något lägre ränta genom remortgaging, det finns också några kostnader. Här är vad du behöver för att kolla. Först och främst se till att du inte kommer att behöva betala några inlösen påföljder för att avsluta inteckning med din nuvarande långivare. Dessa är ofta tillämpas på fast ränta inteckningar eller diskonterade inteckningar för en period på 2,3 år eller mer efter att de sätts upp. Dessa kan vara ganska rejäl, i vissa fall kör in tusentals pounds.

Kontrollera vad exit avgifterna är, om någon, på ditt befintliga lån. Dessa skiljer sig från inlösen påföljder. Du måste betala dessa när inteckningen avslutas med långivaren. De kallas ibland inteckning ansvarsfrihet avgifter. Vissa långivare har gått upp dessa för att avskräcka folk från att byta.

Många nya bolån kommer att ha en uppläggningsavgift knutna till dem. Dessa avgifter har också gått upp nyligen. Det finns produkter på marknaden där kostnaden ligger runt £ 1000 eller mer. Du kanske kan lägga detta till lånet så att du inte behöver hitta pengar ur egen ficka, men kom ihåg att du då kommer att betala ränta på det.

Lägg till detta advokat avgifter, inteckning avgifter mäklare och avgifter värdering och du kan se att det är potentiellt mycket pengar att gå ut. Fattar beslutet att remortgage är inte lätt och kräver en lång, hård titt på de fördelar kontra kostnader.