hur ditt jobb påverkar din förmåga att få en inteckning

Såvida du inte är en av de lyckliga få, du kommer att behöva finansiering för att köpa ett hem. En av de saker som granskas noga av långivare är din anställning.

hur ditt jobb påverkar din förmåga att få en inteckning

När du är redo att köpa din första bostad eller flytta upp till en större, bättre egenskap, måste du överväga dina finansieringsalternativ. Medan många saker går till att hitta det bästa lånet, de flesta människor är först oroade faktiskt godkänd för ett lån. En av de faktorer som är avgörande när en garant analyserar din låneansökan är din anställningsform. Bolån handlar om risk i ögonen på en långivare. Din anställning status är en stor faktor när man utvärderar den risken.

När vi talar om sysselsättning, kommer vi att fokusera på de tre vanligaste kategorierna. Den första är den tjänsteman som tar emot samma resultat varje månad. Det andra är det egenföretagare som äger sin egen verksamhet och har varierande inkomster. Den tredje är den beställd personen, en säljare, som också får fluktuerande intäkter utifrån sin produktion varje månad.

Tjänsteman är det enklaste för långivare att utvärdera. De årliga inkomsten för denna person är en uppsättning siffra. Långivare är mycket bekväma med denna beteckning eftersom de kan exakt förutsäga de pengar du har kommer i förhållande till skulder och så vidare. I allmänhet, är långivare söker stabilitet i sysselsättningen med en två-årig historia. Om du har bytt jobb, se till att förklara varför och försöka bo i samma allmänna yrke.

Egenföretagare individer är lite mer av en binda när det gäller bolån. Om du är i denna beteckning, tenderar man att visa ett urval av resultatet jämfört med en stadig summa varje månad. Dessutom tenderar man också dra av nästan allt du kan för att begränsa skatter. Detta kan orsaka problem när du ansöker om ett lån eftersom din redovisade inkomsten är låg. Om du är egenföretagare, är långivare kommer att vilja se skattedeklarationer, kontoutdrag konto och andra ekonomiska dokument för de senaste två åren. Om möjligt, byt inte ditt företag ansträngning till en ny typ av arbete under denna tvåårsperiod som långivaren kommer att överväga det en helt ny verksamhet och öka sin riskbedömning.

Uppdragsutbildning anställda är mer och mer vanligt i dessa dagar som företagskultur förändringar. Om du faller i denna beteckning är de goda nyheterna långivare är mycket mer bekväm med provisionsintäkter på dessa dagar. Som med egenföretagare individer, är det dock viktigt att du inte ändrar ditt jobb under de två åren innan du ansöker om lånet. Långivare kommer att se en sådan förändring negativt, eftersom de kommer att överväga din nya position oberoende från den gamla. Detta gör dig till en mer riskfylld proposition i deras ögon.

Om du planerar att köpa ett hem under de närmaste åren, är stabiliteten mycket viktigt. Även om det finns undantag till varje regel, är din bästa åtgärden för att hålla kursen med anställning innan ansöka om ett lån. Du kan alltid göra ändringar efter att ha godkänts.