hur din kredit värdering går sönder

Om du är intresserad av att köpa ett hem, du förmodligen kommer att behöva ett bolån. För att få en, måste du förstå din kredit värdering och hur den kommit fram till.

En långivare har inte tid att gå igenom din kredit och göra en bedömning av om du är en bra lån risk eller inte. Istället, de flesta långivare lita på din FICO poäng. Den FICO poäng är en numerisk representation av din totala kredit. Här är hur det bryts ned.

Meritlista – Många människor i sig förstå att deras meritlista av att betala tillbaka tidigare lån har något att göra med deras FICO poäng. Vad de flesta inte inser, är dock hur mycket. En hela 35% av din FICO poäng är baserat på hur du har träffat tidigare lån skyldigheter. I själva verket är detta den mest inflytelserika av alla faktorerna din poäng!

Utestående skuld – Du kan göra betalningar i tid, men det är verkligen inte kommer att hjälpa din poäng om du är skyldig allt och diskbänken! Långivare har lärt sig ganska grundläggande regel att de som är i betydande skuld förmodligen inte borde få mer pengar. Om du vill förbättra din kredit värdering, betala av så mycket skuld som möjligt. Denna faktor motsvarar 30 procent av din FICO poäng.

Credit History – Så konstigt som det kanske låter, spelar det antal år du har haft kredit en roll i din FICO poäng. Ju längre desto bättre. En längre historia visar en mer tillförlitlig trend av aktivitet, nämligen, oavsett om du betalar dina räkningar eller inte. Detta står för 15 procent av din poäng.

Ny Credit – Ett dåligt tecken för många låntagare är ett försök att plötsligt få mer kredit. Varför är det ett dåligt tecken? Det innebär ofta att de försöker komma med extra pengar. Om du ska söka en inteckning, gäller inte för några nya kreditkort för minst ett år. Detta kan påverka din FICO upp till 10 procent.

Kategori av skuld – Inte alla skulder behandlas lika. Långivare gillar inte kreditkort skuld, men de ler på investeringar skuld. Vad är investeringar skuld? Billån. Bostadslån. Utbildning lån. Alla dessa är för en investering i något konkret eller värde. En shoppingrunda i köpcentret är inte. Försök att partitionera din skuld så mycket till förmån för dessa typer av lån som denna faktor spelar upp till 10 procent av din FICO poäng.

Den FICO poäng är ofta höljd i dimma mysterium när de diskuteras. I sanning, är det ganska enkelt och enkelt. Nu när du vet de faktorer, arbeta på att förbättra din. En stor FICO poäng kan du spara tiotusentals dollar på din inteckning.