hur din kanariefågel ö semester kan göra dig pengar

Att köpa en semesterbostad utomlands är inget nytt för européer – semesterfirare har knäppa upp i världens vackraste getaways så länge någon kan minnas. Idag, några av de hetaste semesterorter är på Kanarieöarna.

Sju stora öar, en liten ö, och olika holmar utgör Kanarieöarna. Ögruppen ligger utanför den norra kusten av den afrikanska kontinenten, vilket ger öarna en året-runt varmt klimat. Tack till Nordatlanten passadvindarna, öarna får aldrig olidligt varmt.

På Kanarieöarna har även ett rikt kulturarv. Festivaler, traditionell konst och naturreservat dra in miljontals besökare varje år. Medan alla öarna är liknande när det gäller historia och kultur, de har var sin egen distinkta smak.

Ännu mer attraktivt för turister är det Kanarieöarna nattlivet. Olika barer, klubbar och restauranger erbjuder underhållning varje kväll i veckan. För dem som kanske föredrar ett lugnare natt scen, kan konserter och filmer kan avnjutas året runt.

Många semesterfirare gör flytten från transienta resenärer till långsiktiga markägare på Kanarieöarna. De som köper fastigheten finns har oftast en av två anledningar: för att få ett permanent hem-away-from-home, eller att göra extra inkomst hyra ut sin semester egendom.

De som hyr ut sin semester egendom till andra resenärer stå att dra en hel del. Eftersom Kanarieöarna är nästan alltid fylld med turister, hyresfastigheter är mycket lukrativ för ägaren. En extra bonus är att fastighetsägare kan resa i sin egen egendom när de vill, utan huvudvärk av att göra reservationer.

Att köpa fastigheter på Kanarieöarna är en utmärkt investering för framtiden. Fastighetsvärdena stiger och kommer sannolikt att fortsätta att göra så. Förutom att ge en plats att bo på semester, kan Kanarieöarna egendom ger extra inkomst året.

Ön Lanzarote är ett särskilt hot spot för semesterfirare och fastighetsinvesterare. Det har hyllats i flera år som en ledande destination för brittiska och europeiska resenärer. Det varma klimatet, vackra landskap, och exotisk känsla av ön har gjort Lanzarote legendarisk.

Medan Lanzarote är ett av de dyrare platserna för egendom köpare i Kanarieöarna, investerare får vad de betalar för. Den etablerade turism och världsomspännande semestrar erkännande i Lanzarote som en destination innebär att hyresfastigheter nästan aldrig gå tom.

Dock kommer investerare eller semesterfirare som vill spendera lite mindre ha några problem att hitta mer prisvärda fastigheter på andra Kanarieöarna. Inte alla av öar har byggts upp till samma nivå av ryktbarhet som Lanzarote. Det kan snart ändras, dock med vissa planerade tillägg inklusive en femstjärnig resort.

Köpa fastighet nu på de mer prisvärda öarna får kvitta stora vinster i framtiden. Kanarieöarna turistnäringen blir starkare för varje dag, med fler och fler människor väljer denna vackra och exotiska plats för sin semester.

Oavsett om du planerar att gå i pension till Lanzarote eller helt enkelt hålla ett fritidshus på en av öarna, äga egendom på Kanarieöarna är en fantastisk investering för idag och för framtiden.