hur betalar mer på dina lån kan du spara pengar

Det är den amerikanska drömmen att äga ditt eget hem och drömmare kommer att gå hur långt som helst för att åstadkomma detta, även om det innebär att låna tusentals dollar som ska betalas tillbaka under en 30 års period. Det är ganska en skyldighet att göra 360 utbetalningar månad efter månad med huvuddelen av pengarna går mot ränta, åtminstone i början.

Räntan på ett genomsnittligt hem under en 30 års period kan redovisa två gånger kostnaden för hemmet. Ränta arbetar mot dig 24/7/365. Skulle inte det vara underbart om du kunde betala av din skuld år tidigare och spara tusentals dollar?

Du kan. Det tar bara disciplin och kanske lite budget justering. Det är ingen hemlighet att betala lånet två gånger i månaden, i stället för bara en gång kommer att spara dig tusentals och betala av din skuld år tidigare. Vissa kallar det varannan vecka inteckning plan.

Till exempel: Låt säga att du betalat $ 80.000 för ditt hem och fick en 7% lån i 30 år. Om du delar upp betalningen på hälften och betala varannan vecka bör du spara $ 25000 i räntebetalningar och minska uttrycket av 8 år.

Inte illa för en liten extra arbete. Naturligtvis, ju högre lån och ränta, desto mer sparar du. Du betalar mindre intresse och mer på den huvudansvarige. De extra betalningar få ner amorteringar och räntor snabbare.

Kan bara sätta upp en kortare inteckning sikt i början åstadkomma samma sak? I huvudsak ja. Men många människor inte kan kvalificera sig för en kortare tid inteckning på grund av den högre betalningen. Med varannan vecka planen, kan du ta kontrollera dig själv och njut av flexibiliteten.

Det finns många företag som kommer att ställa in det åt dig för en avgift på mellan $ 100 till $ 400. Eller kommer en del gör det gratis men tar ut en transaktionsavgift varje gång du gör en betalning.

Kan du göra det själv? Ja, men prata med din långivare och läs det finstilta i ditt avtal. Du kan ha en förskottsbetalning straff för att betala av lånet i förväg. Vissa långivare också tack på en serviceavgift varje gång du gör det extra betalning.

Bankerna kan också ge dig en varannan vecka kalkylator för att låta dig bestämma hur mycket du vill spara och hur fort du skulle faktiskt äger ditt hem. Du kommer också att spara på privata försäkringar för hypotekslån (PMI) genom att betala av lånet i förtid.

Genom att betala varannan vecka, du betalar faktiskt en extra utbetalning per år och som gör skillnaden. Du kan åstadkomma samma sak genom att göra en extra inbetalning så ofta du kan för något belopp. När du gör detta, skriv en separat kontroll med en anteckning som säger att pengarna ska användas till huvudmannen och inte räntan.

De flesta finansiella institutioner är glada att hjälpa dig med att spara pengar på din inteckning men det är upp till dig att få det finansiella bollen i rullning. För ungefär kostnaden för middag och en film för dig och din familj varje månad kan du vara skuldfri år tidigare och spara tusentals dollar.