Hur bedömer bolåneinstitut inteckning applikationer

Inteckningar utfärdas på grundval av tre viktiga faktorer. Att förstå hur långivare bedömer inteckning sökande kan göra skillnad och hjälpa dig att förbättra din egen poäng vilket kan öppna upp bättre inteckning erbjudanden. Faktorerna är:

insättning

Nu när de finansiella marknaderna har återvänt till förnuftiga utlåning finns inte längre 100% bolån och 125% bolån finns därför alla måste kunna sätta upp en insättning bör de vill få en inteckning. Den deposition som krävs för bolån varierar från 10% till 40% med 10% deposition bolån är mycket sällsynta. De bästa inteckning erbjudanden är tillgängliga för dem som har möjlighet att punga upp stora insättningar eftersom banken lånar dig mindre därför risken är mindre.

överkomliga

Överkomliga priser är en mycket större faktor än de senaste åren då vissa banker skulle låna en individ upp till fem gånger sin lön som vi kan se så mycket riskfylld utlåning. De mer försiktiga banker kommer i genomsnitt att erbjuda dig omkring tre gånger din lön. Många långivare poäng nu på din betalningsförmåga så kommer att ägna mer uppmärksamhet åt andra skulder, betalning belopp och ränta på dessa betalningar samt andra finansiella åtaganden, t.ex. kostnader för barn som kan vara en stor förlust för fonder. Men långivare som gör scoring användning överkomliga tar hänsyn till andra former av inkomster när de öppnar ditt program.

Kreditvärdighet

Den sista faktorn är en sökandes betalningsvilja som är hur de har presterat tidigare. Återigen långivare är mycket strängare nuförtiden och var en sökande kan komma undan med att vara sen med en betalning eller möjligen två i det förflutna det inte skulle hända nu och troligen skulle orsaka en inteckning ansökan att avvisas. Det finns människor med pengar problem men det finns andra som inte har ekonomiska problem men ändå missar betalningar och detta kan hänföras ner till bara glömma. Undvik märket på din kredit rekord som kan leda till enorma konsekvenser. Alltid gå med autogiro betalningsalternativ var möjligt.

Den sista punkten att göra om din kreditvärdighet är för dem som för närvarande inte har ett kreditkort eller använt krediten nyligen. Om du har någon historia långivare kommer ofta avvisar en ansökan eftersom de inte kan bedöma ditt förflutna som det finns ingen historia av någon. Det är ofta klokt att ansöka om ett kreditkort så snart som möjligt och inte alltför nära att göra en ansökan om inteckning. Detta kommer att ge dig den post som kan göra skillnaden från att få en bra hastighet m inteckning och en dålig inteckning eller ens från att avvisas alla tillsammans för bolån.