hur att ta reda på ditt hem överkomliga

Om du är shopping för en inteckning för att köpa ett hem, är det viktigt att först ta reda på hur mycket hus du har råd. Beroende på din betalningsförmåga, kan du se upp för långivare som skulle vara redo att erbjuda dig den nödvändiga lånebeloppet.
Hur långivare döma din betalningsförmåga
Vanligtvis långivare kontrollera din inteckning överkomliga med hjälp av två nyckeltal – Bostäder Ratio och skuld-till-tal. Så, om du är bekymrad över “hur mycket hus kan jag råd med”, måste du uppfylla de kvalificerande förhållanden. Nedan är en kort uppfattning om vad de kvalificerande förhållanden handlar om.

Bostäder Ratio: Detta ger en uppfattning om andelen månatliga bruttoinkomsten du kan spendera på din månatliga inteckning betalning. Helst långivare måste du ha ett Housing Ratio inom 28%. Detta innebär att din månatliga inteckning betalning bör inte överstiga 28% av din brutto månadsinkomst.
Skuld till tal: Detta nummer speglar hur många procent av din brutto månadsinkomst spenderas mot din månatliga skuld betalningar (till exempel: hypotekslån och andra skulder).

Vanligtvis, bolåneinstitut föredrar du att ha en skuld-till-tal som inte överstiger 36%. Så, om du spenderar mer än 36% av din brutto månadsinkomst på din månatliga skuld betalningar, då är chansen att du inte kan kvalificera sig för en inteckning.
Men huset och skuld till inkomst nyckeltal som krävs för FHA lån varierar från de siffror som anges ovan. Vid FHA lån, bör huset och skuld till inkomst nyckeltal vara runt 29% respektive 41%.
Hur man beräknar hur mycket du har råd
Om du vill veta “hur mycket hus kan jag råd med”, är allt du behöver göra, ta reda på om du har råd att göra månatliga betalningar på önskad inteckning belopp. Detta kan göras genom att använda Hur mycket hus kan jag råd Calculator. Denna räknare frågar efter värden för följande poster:

Önskad hypotekslån belopp
lånet
Mortgage ränta
Övriga skulder betalningar
Fastighets skattebetalningar

Genom att sätta in värdena ovan, kan du räkna ut den sannolika månatliga inteckning betalning och hur mycket inkomst du bör ha för att betala av inteckningen bekvämt. Således får du en uppfattning om hur mycket hus du har råd att betala för.