hur är din inteckning ränta

Du kanske tror att detta är en konstig fråga och vara av den åsikten att det är beräknat på samma sätt som alla andras. Jo faktum är att hur din långivare beräknar ränta som du är skyldig kan göra en betydande skillnad för hur mycket ränta du betalar.

Med Intresse endast inteckningar mängden lån som är utestående förblir densamma under hela din inteckning affär och därmed den ränta du betalar är känd i början av varje år, förutsatt räntan inte ändras.

Detta är dock inte fallet med återbetalningen inteckningar, även känd som kapital och räntekostnader. Med denna typ av inteckning del av din månatliga betalning används för att minska mängden ditt lån utestående. Detta innebär i slutet av varje år kommer du att ha mindre inteckning än i början av året. För ett antal år sedan de flesta långivare beräknad ränta årligen. Detta innebar att i början av varje år de tittade på den mängd av inteckning som du var skyldig och bygger den ränta som du ska betala i det följande året på detta belopp. De tog ingen hänsyn till hur mycket ditt lån som du betalade varje månad under det året. Vid utgången av det år de skulle titta på den minskade mängden av inteckning som du nu hade och startar processen igen.

Under senare år har ett stort antal långivare har flyttat till beräkning av ränta dagligen. Detta är mer fördelaktigt för låntagaren, eftersom den ränta du betalar tar hänsyn till det faktum att din inteckning balans minskar varje månad.

Låt oss ta ett enkelt exempel på en återbetalning inteckning av £ 100,000 som återbetalas under 20 år med en ränta på 5%. Den månatliga utbetalningen skulle vara £ 659,96. Av detta ca £ 250 för återbetalning av lånet. Så efter sex månader du skulle ha betalat ungefär £ 1500 av den din £ 100.000 inteckning tillbaka. Så varför ska du behöva betala ränta för det andra halvåret på ett lån på £ 100,000 när din inteckning är nu endast £ 98.500? Tja du behöver inte. Om du tar ut en inteckning med en långivare som beräknar ränta dagligen kommer du bara betalar ränta på det faktiska beloppet av lån som du har enastående.

Det bästa sättet att se till att du får en inteckning med ränta beräknas dagligen är att använda en motor inteckning sökning som gör att du kan titta bara på inteckningar som har denna funktion. Det är inte det enda du bör ta hänsyn till – slutligen den verkliga kostnaden för inteckning inteckning affären är det viktiga – men det är värt att hålla utkik efter.