hur ansvarsfullt jaga för den lägsta bolåneräntan i Kanada

Typiskt avgörande faktor för att hitta de lägsta möjliga avgifter bolån är för dig att göra en någorlunda god utredning. Men tänk på att om du går om denna forskning felaktigt, kan din undersökning möjligen bara skadar din sak.

Besöker ett antal långivare och ta emot “pre-godkännanden” från var och en av dem är verkligen inte den rätta metoden för att åstadkomma detta.

Varje gång du lämnar in en ansökan om någon form av finansiering din kredit historia kommer att få ändras för att ange att du bara ansökt om kredit. Därför kan generera en hel del kredit ansökningar varje år mycket väl skada din kreditvärdighet. Det rekommenderas starkt att du skapar en högst 4 förfrågningar var tolv månader.

Din kreditvärdighet är verkligen viktigt att skaffa en reducerad skattesats bostadslån. Ju större ditt betyg, desto större är dina odds tenderar att ligga på att få en sänkt ränta. Generellt kommer kanadensiska finansiella institut kräver att din nuvarande kreditvärdighet är en minst 680 innan de ens överväga att ge dig ett bolån.

Med detta sagt, kan du fortfarande att kunna få en inteckning även när din kreditvärdighet närvarande sitter under denna magiska linjen. Det finns en mängd förtroende företag och Kredit som ger individer med kreditbetyg i 620-680 intervall en möjlighet att få en CMHC hög belåningsgrad hem. Den största nackdelen är att dessa typer av bostadslån inte vanligtvis har lägre ränta.

Uppenbarligen är det inte nödvändigt att ta itu med allt detta på egen hand. I det fall du önskar lite specialisthjälp när forska en bra boränta, rekommenderas du träffa en inteckning mäklare nära dig. Sådana specialister kan ge den mest fasta råd om exakt vad de olika finansiella institutioner kan erbjuda dig. Ibland kan de också vara ganska kompetent att finna dig några speciella rabatterade priser med ett antal finansiella institutioner. En inteckning mäklare kan också vara en fantastisk resurs om din kredit värdering är under 680, eftersom de kan ge dig några andra alternativ.

Så låter sammanfatta all denna information. Först av allt bör du hålla dig borta från att bara lämna in ansökningar om bostadslån vid varje bank du kan hitta, enkelt att upptäcka vilken typ av bostadslån du kan få, eftersom det kommer sannolikt att skada din kreditvärdighet och kan faktiskt hindra dig från erhålla någon form av bostadslån i det långa loppet. Å andra sidan, du verkligen behöver för att skaffa dig en uppdaterad version av din kredit historia (inklusive din nuvarande “Fico” rating). Genom att göra detta kommer du att se exakt vad din nuvarande ekonomiska situation faktiskt gillar. Efter det, är det ett klokt beslut för dig att träffa en inteckning mäklare i din stad. Och slutligen, kan du även att observera ränta tillkännagivanden vår Bank of Canada tenderar att göra varje gång ett tag eftersom dessa ränteförändringar kan påverka bolåneräntor lån du kan hitta.