hur 80-20 inteckningar kan hjälpa dig att undvika ned betalningar

Om du är en hyresgäst eller någon som är ute efter ett nytt hem, vill du se till att du får vad du vill utan att betala en massa pengar i processen. Men med dagens skyhöga bostadsmarknaden, det blir klart att bostadspriserna inte kommer ner något snart. Men när du vill få ut av din hyra situation och börja bygga något eget, köpa ett hem är det enda alternativet i denna situation. Det är där den 80-20 inteckning kommer in för att hjälpa dig. Genom att erbjuda nyare husägare en chans att ta ut två lån för att hjälpa till med boendekostnader, du får ett mer bekvämt sätt att köpa ett hem och betala bort det.

vad är en 80-20 inteckning ändå?

När du precis har börjat att titta på boende alternativ, kommer du att finna att det finns en inteckning för alla. Oavsett om du har bra kredit eller dålig kredit, inga pengar till handpenningen eller lite pengar, det finns någon form av avbetalningsplan som fungerar för dig. Med 80-20 inteckning, kommer du att ta ut två separata lån. En är för själva hemma själv (80 delar) och den andra delen är det 20% som normalt krävs vid stängning för handpenningen. Detta gör att du kan undvika förskottsbetalningar och PMI som är försäkringar för hypotekslån som ska betalas förrän du har betalat ned 20%.

Detta är särskilt användbart när du försöker köpa en dyr hem där handpenningen kan vara väl utöver ditt sätt vid den aktuella tiden, även om du skulle kunna betala bort det så småningom.

Är det värt priset?

Men faktum kvarstår att detta 80-20 inteckning låter nästan för bra för att vara sant. Och när det händer, bör du börja ifrågasätta huruvida det är en “catch” som du måste vara medveten om, särskilt när det gäller en investering som är lika stor som ett hem. Här är några saker som du kommer att vilja ha i åtanke när du fattar beslut om huruvida eller inte att välja 80-20 inteckning.
Bostadsmarknaden är knepigt just nu – När du tar ut ett lån på ett hem just nu, det finns alltid en chans att du kommer att förlora på denna investering. Eftersom bostadsmarknaden är fluktuerar så mycket, kanske du behöver hålla fast ditt hem för en lång tid för att bygga om din investering. Men kanske du heller aldrig få ditt hem att stiga i värde, vilket innebär att du har fastnat med två lån som du måste betala, även om du betalar för någon som inte är värt lika mycket som det en gång var.
Du kan ha en längre payoff tid – Eftersom du kommer att betala av två lån i stället för bara en, kommer du att betala för ditt hem under en längre tidsperiod. Även om detta inte låter som en dålig sak, kanske du vill att inse att ju längre du har ett hus lån, desto mer ränta du kommer att tillfalla.
Du kanske frestas att göra ett intresse bara lån alternativet – Medan de månatliga betalningar för denna typ av installation är mycket låga, kan du sluta betala av ditt hem för en längre tid, vilket skulle kunna innebära en risk för en minskning av ditt hem värde.
Du kanske inte göra så mycket pengar som du tror att du kommer i framtiden – Eftersom 80-20 inteckning gör det så lätt att få ett hem utan att betala en handpenning, kanske du frestas att ta extra pengar för att betala för andra saker , snarare än att använda den för att betala ner ditt bolån.

som kommer att gynnas mest av denna inteckning?

Den 80-20 inteckning har sina fördelar men för några utvalda grupper av människor. Till exempel kan de bara av college eller bara i en ny karriär har inte de besparingar byggt upp än att hantera en stor handpenning på ett hem. Denna typ av inteckning kommer att tillåta dem att kunna hantera sina lån samt ge dem möjlighet att spara på den sida som deras löner ökar.

Denna inteckning är också en bra investering för dem som är lite mer välbärgade och vill ha en låg kostnad lån. Vad som händer är att de rikare folk kan använda dessa lån för att behålla sina pengar vätska istället för instängd i ett hem. De kan ta pengar de skulle ha spenderat på hemmet och investera det eller göra andra saker med det som kommer att hjälpa dem att göra ännu mer pengar.

Den 80-20 inteckning är ett bra sätt för många människor att börja investera i ett nytt hem, men precis som med alla investeringar, måste du se till att du vet vad du får in.