honung, elimineras jag avdraget räntekostnader – Plan 2

En tvåparti kommitté har gjort två rekommendationer till president Bush om skattereform. I denna artikel tar vi en titt på det andra alternativet.

skattereform

För ett år sedan eller så, bestämde president Bush att tillbringa sin politiska huvudstad på skattereformen och fastställande social trygghet. Socialförsäkringreform gick ner i lågor, så nu är det dags att se om skattereformen är ett alternativ.

I ett försök att eliminera Alternative Minimum Tax, var kommitté med att komma med alternativa inkomstkällor. Den största avdraget på böckerna är inteckning ränteavdrag och kommittén har erbjudit två planer. Den första sätter ett tak för avdraget och skulle vara en katastrof. Det andra alternativet är dock mycket intressant.

Utskottet för skattereformen har rekommenderat en unik metod för att eliminera avdrag räntekostnader helt. Innan du går ballistisk, fundera på vad de ersätter den med.

I det andra alternativet skulle en husägare inte kan dra av någon räntekostnader. De skulle dock kunna göra anspråk på ett skatteavdrag motsvarande femton procent av den ränta som betalats till en odefinierad bolånetaket. Medan det finns en hel del jargong, är nyckeln skillnaden mellan ett skatteavdrag och en skattekredit.

Ett skatteavdrag sänks från din totala inkomst. Om du tjänar $ 80.000 och betala $ 10.000 i ränta, kommer din beskattningsbara inkomsten sänkas till $ 60,000. Det ser bra ut, men det gör inte så stor skillnad i den faktiska skatt du betalar. En skattereduktion är dock en annan historia.

En skattereduktion är ett belopp som dras av från det faktiska beloppet av skatt du måste betala varje år. Antag att du piska ihop din skatt och är skyldig $ 10.000 till IRS hävdar efter alla dina avdrag och kontroll av skatten betalas diagrammet. Enligt skattereformen planen, skulle du totalt den ränta som betalas för året och sedan sänka din skatt betalas med 15 procent. Om du betalade $ 10.000 i ränta under året, skulle du ta en skattelättnad på $ 1,500 mot skatteskuld. Kort sagt, skulle detta minska kontrollen måste du skicka in från $ 10.000 till $ 8500.

Skattelättnaden som erbjuds av skattereformen kommittén är mycket intressant. Det kan vara oväntade för vissa människor. Applicera numren till dina 2004 skatt och se hur du kommer ut.