hönan eller ägget metod att skaffa ett bostadslån

Människor behöver ofta veta vad som händer först – gör du först söka runt tills du hittar ditt drömhus och sedan få ett bostadslån, eller vill du först få ett bostadslån och sedan börja titta runt?

För mig personligen kan det vara meningsfullt att först få ett bostadslån för att se hur mycket jag faktiskt kvalificera sig för, innan du börjar med det stora huset jakten. Det vore orimligt att falla djupt förälskad i den mest fantastiska, perfekt hus någonsin. och sedan få höra att jag bara kvalificera sig för en 3: e av lånebeloppet!

Ändå, för att faktiskt ansöka om bostadslån, en bank eller annat lån företag skulle kräva att se ett erbjudande att köpa. Detta dokument är en bekräftelse på att du verkligen funderar på att köpa huset som du vill få ett bostadslån för.

När du tänker på det ovanstående, är det verkligen en moment 22-situation. Du kan inte ställa in ditt hjärta på en fastighet om du inte reda på vad storleken på ditt tilldelas bostadslån skulle vara, men du kan inte avgöra vad din hemadress lånebeloppet kommer att vara utan att välja huset först. Det är verkligen en fråga som var först – hönan eller ägget?

Den goda nyheten är, kommer du att kunna åtminstone få en grundläggande uppfattning om bostadslån belopp du har rätt till. Det finns många bostadslån räknare tillgängliga på Internet som kan hjälpa dig med en grundläggande beräkning. Du behöver bara ange din totala inkomst varje månad, räntan nu och den tid du vill betala lånet av över, och du kommer att förses med två siffror: Det högsta belopp som du har rätt till och din månatliga återbetalning av obligation om du beslutar att erhålla den maximala lånet.

Detta är dock ingen garanti för att du kommer att tilldelas bostadslånet. Ett hem låneansökan är en ganska lång process och allt från din månatliga utgifter på din ekonomiska historia och kriminalregister få såg in i minsta detalj.

Vissa finansiella institutioner erbjuder möjligheten att förhandsgodkännande för bostadslån. De kommer i huvudsak fullfölja hela programmet bostadslån med dig, och när du är godkänd för ett visst belopp som du har en viss tidsperiod på sig att hitta och köpa ett hus.

Som med alla andra saker som kostar en massa pengar, är det mycket viktigt att göra ordentlig forskning i förväg. Inte alla långivare kommer att erbjuda dig samma ränta till exempel. Vissa kommer att föreslå en inställd ränta och andra en rörlig ränta. Andra företag kan erbjuda dig en betalning semester (där du inte behöver betala för ett antal månader i händelse av oförutsedda omständigheter), kommer övriga institutioner rynka pannan vid tanken.

Det viktigaste är att gå med ett väletablerat hus lån företag för att hjälpa dig med denna spännande inköp. Prata med vänner och familj och få flera remisser innan du gör ditt beslut. Att köpa ett hus är ett stort ansvar – se till att du är ordentligt förberedd!