Home Mortgage refinansiering – val av valutamäklare

Även om du har en vän eller bror-in-law som är en inteckning mäklare, kan de inte vara det bästa valet för att hantera ditt hem paketet inteckning refinansiering. Det riktiga testet av en bra mäklare är en person som arbetar med dig under hela processen, och en som inte är beredd att pressa dig till ett lån som inte är rätt för dig just i syfte att få kommissionen utanför affären. Ändå är det svårt att veta hur en mäklare kommer att fungera förrän det är för sent. Här är några tips som hjälper i ditt beslut om lån mäklare du vill representera dina intressen i det finansiella paketet i samband med ditt bolån.

rykte

När du letar efter en mäklare för att hantera ett hem paket inteckning refinansiering, en av de första saker du bör se över är rykte mäklaren för ärlighet, integritet, professionella normer och god sed med kunderna. Se till att du förstår vem mäklaren arbetar för. Typiskt som är långivare. Mäklaren får en provision för att placera lån. Hans eller hennes inkomst beror på att sälja ett lån. Vissa mäklare kommer att försöka passa in dig i en viss inteckning lån eller refinansiering paket även om det kanske inte är den bäst lämpade för din ekonomiska situation.

remiss

Om du letar efter en mäklare för att förbereda ditt hem paketet inteckning refinansiering, en remiss från en pålitlig vän, granne, arbetskamrat eller familjemedlem är en bra rekommendation för mäklaren. Du kan också titta på nätet på sådana webbplatser som Better Business Bureau och på forum där klagomål mot företag eller privatpersoner kan registreras. I detta fall är inga nyheter goda nyheter. Den due diligence du innan du väljer mäklare att företräda dina intressen kan betyda skillnaden mellan en positiv upplevelse och en ekonomisk katastrof.

Totala kostnader

Ett antal faktorer rulla in den totala kostnaden för hem inteckning refinansiering paket. Din mäklare bör vara beredd att lista och förklara var och en av dessa kostnader, inklusive dem som är mäklare relaterade. Akta dig för kostnaderna verkar vara olika namn för samma typ av tjänst. Fråga efter förklaringar av dem du är osäker på. Några av de kostnader som ingår i lånet dokument kan vara förhandlingsbara, så fråga om du är så benägna. Om något ser konstigt, har du alltid möjligheten att välja en annan mäklare och börja om.

Erfarenhet Lokal marknad

När du sätter ihop en ansökan om hem inteckning refinansiering, se till att du tittar på lokal erfarenhet i att välja din mäklare. Även de stora staden mäklare kan vara mycket bra på vad de gör och kan ha omfattande erfarenhet av att sätta ihop inteckningar för bostäder, kanske de inte alls har att göra med en refinansiering paket på en bondgård som ligger på 140 tunnland mark. Även om reklamen och priserna låter bra, kan du vara bättre att titta på en lokal lån mäklare som är bekant med de egenheter i den lokala geografin, ekonomin och mönster tillväxt.