Home Mortgage refinansiering – hur priser och villkor påverkar totalkostnaden

När man tittar på hem inteckning refinansiering, priser och villkor för lånet är kritiska. Hastigheten är den ränta som du kommer att tillämpas på det obetalda kapitalbeloppet under varje lån betalning period, medan termen är hur lång tid innan lånet betalas av. Det är viktigt att förstå hur olika kombinationer av dessa två faktorer påverkar den totala kostnaden för ditt lån. Se till att du har en fullständig förståelse av inte bara den månatliga utbetalningen som kommer att vara din skyldighet, men kostnaden för hela lånet under loppet av lånet.

definitioner

Det finns några vanliga modeord för att erhålla hem refinansiering. Det är viktigt att du förstår innebörden av de villkor som det lån mäklare eller långivaren definierar dem. Om definitionen inte är standard användning som ni förstår begreppet, kan du hitta dig själv med några mycket felaktiga antaganden om inteckning dokument som du undertecknat. Till exempel bör du minst definiera justerbar ränta inteckning, inteckning sikt, Option ARM och negativ amortering. Var medveten om alternativa termer som används i dokumenten och vara säker på att du förstår hur dessa ord och klausuler kommer att ha på längden och kostnaden för hypotekslån.

arm

En justerbar ränta inteckning växte i popularitet under 70-talet och 80-talet när fast ränta inteckningar var klättring skyhög. Justerbar ränta inteckning får fler bostadsköpare att kvalificera sig för ett lån, eftersom räntan och därmed den första betalningen beloppet var lägre. Om du väljer ARM för ditt hem inteckning refinansiering, betalar du oftast mindre under 6 till 24 månader, varefter du kommer att öka i en takt bunden till någon utanför index. Det kan eller inte kan vara ett tak för hur hög den justerade takt kan gå och hur ofta den kan justeras.

fast ränta

En fast ränta är ganska vanligt när man söker efter hem inteckning refinansiering. Denna typ av pensionsförmån dem som har en stabil inkomst, planerar att bo i samma hem i minst 3 år, och som behöver kunna planera för kostnader inom överskådlig framtid. Den fast bostadsränta är satt till början av lånet sikt och inte förändras under löptiden. Det tenderar att vara något högre än en justerbar sats inteckning eftersom långivaren har en något högre risk för förlust med denna typ av lån.

negativt eget kapital

Negativa vinstandelslån är mer sannolikt att ses i nya bolån än i Home Mortgage refinansiering lån, eftersom begreppet är relativt nytt. I huvudsak lägger negativ amortering lån den ouppfyllda delen av ränta och amorteringar varje månad till den huvudsakliga balans. Detta innebär att vid utgången av den frist som kan vara bara några månader, avslutar låntagaren upp grund mer i huvudman än var på det ursprungliga lånet. Några individer kan dra nytta av denna typ av lån, men det kräver självdisciplin och en förståelse för strikt budgetering.