Home Mortgage lån för personer med dåliga krediter hemligheter att förbättra godkännande chanser

Det finns mycket gjord av det faktum att en dålig kredit historia kan vara skadligt när det gäller att köpa ett hem. Traditionella långivare, som banker, skulle få oss att tro att vi står ingen chans, men alternativ finns. I själva verket finns det special-utformade hem hypotekslån för människor med dålig kredit historia.

Många av dessa inteckningar finns tillgängliga från online långivare, vars lån paket är billigare och innebär mindre i vägen för avgifter och även ladda räntorna. Men kanske mest avgörande är att kredit värderingar har någon betydelse för ansökningsprocessen, och därmed säkerställa en bättre godkännande chans.

För nästan alla, är ett hem hypotekslån den största enskilda personliga skuld de kommer att ta på, vilket förklarar den nervositet som många angreppssätt dem. Men det finns några hemligheter för att förbereda ett program som kan hjälpa till att förbättra chanserna för godkännande.

vara proaktiv om din kredit värdering

Detta är mest användbart vid ansökan till traditionella långivare i synnerhet, som lägger vanligtvis stor betydelse på betygen Vid bedömning av ansökningar och Räntesatsen att ladda. Även om det är sant att hem hypotekslån för människor med dålig kredit är redan väl strukturerad, förbättra kredit värdering bara lite ytterligare kan förbättra affären.

Den vanligaste proaktiva steget är att ta ut en liten personligt lån, betala tillbaka det utan problem, höja poängen lite och så säkerställa en bättre godkännande chans när det kommer till inteckning. En serie av små lån, såsom avlöningsdag lån, innebär detta kan ske flera gånger under en viss period – kanske 5 eller 6 $ 1000 lån över 12 månader.

Med varje lån rensas, är kreditbetyg förbättrats, vilket i sin tur förbättrar villkoren för ett hem hypotekslån. Men denna taktik kräver lite tid och tålamod.

göra en stor handpenning

Att göra en större kontantinsats än vad som är nödvändigt skicka meddelandet att en sökande är allvar med att ta på en så stor skuld. Betydelsen av en sådan åtgärd är ännu mer gripande när det gäller bostadslån för människor med dålig kredit historia.

Anledningen är två-faldig. För det första är storleken på inteckning sänks eftersom en större andel av köpeskillingen betalas. En 5% handpenning på en egendom värd $ 250.000, minskar endast inteckning till $ 237.500. Men en 20% handpenning minskar till $ 200,000, överraskande, är resultatet ett mycket bättre godkännande chans.

Andra, om en handpenning på 20% ($ 50.000) görs, sedan den finansiella disciplin som behövs för att rädda den klumpsumma inte kan ignoreras. Långivare är bara alltför glada att bevilja ett hem hypotekslån till någon så engagerad.

tänka utanför boxen

Slutligen kan tänka utanför boxen resultera i mer kreativ finansiering som drastiskt kommer att förbättra styrkan i ansökan. Att vara en person med en dålig kreditvärdighet garanterar inte godkännas för ett hem hypotekslån för människor med dålig kredit.

Kreativ finansiering kan se inteckning beloppet delas upp i individuella lån som inte bara kan leda till ett bättre tillstånd chans, men i den totala skulden minskar. Till exempel, efter en handpenning på 10%, är inteckning belopp som krävs för $ 225.000. Detta skulle kunna lånas genom $ 200.000 inteckning över 30 år, och en $ 25,000 personligt lån över 3 år.

Även storleken på hem hypotekslån reduceras, kan de personliga återbetalningar vara lägre än de amorteringar. Så kommer månatliga avbetalningar på $ 600 lyfta trycket under de första 3 åren innan amorteringar påbörjas, vilket kan vara så hög som $ 1,200.