Home Mortgage-Fico-top sätt att förbättra din poäng

Det finns väldigt få saker du kan göra innan du ansöker om ett hem hypotekslån som är viktigare än att veta din FICO poäng. Fair Isaac & Company-hjärtat av FICO, betyget som avsevärt bestämmer din ränta på lån-bil, möbler, hem kapital, och naturligtvis på kreditkort. Det kan även avgöra om du får lånet.

En FICO poäng är en sammansatt av många historiska faktorer (så många som 22) som används av miljontals människor för att skapa en enda poäng som används av nästan alla långivare att förutsäga framtida beteende.

Naturligtvis FICO är inte allt. Å andra sidan när de säger “det är vägen framåt för allt som är på andra plats”. Arbetsgivarna använder den för att bestämma stabilitet. Hyresvärdar använder den för att bestämma förmågan att betala i tid och andra faktorer som är förknippade med att vara en bra hyresgäst. Too, långivare använder den för att avgöra om du får ett lån och i vilken takt. Försäkringsbolagen använder den för att avgöra vilken typ av risk du är.

Förbättra din FICO poäng kan hjälpa dig:

• Få bättre erbjudanden för kredit

• Sänk dina räntor

• Påskynda godkännandeprocessen

• spara pengar

• Kanske få ett bättre jobb

Det finns flera saker du kan göra för att förbättra din FICO poäng: vissa är uppenbara, vissa inte så självklart. Det tar mycket längre tid att reparera din kredit än den gör för att förstöra det. Så om du har tvivelaktiga kredit NU är det dags att komma igång med att fastställa det. Långivare söker trender-etablera en ny nu. De letar efter en lång historia förvaltas väl.

Få en kopia av din rapport och granskning. Tro det eller ej misstag görs. Det är upp till dig att få dem korrigerade.

Betala dina räkningar i rätt tid. Kanske den största faktorn i att bestämma din poäng.

Minimera kreditkort program. Öppna inte en massa konton på en gång-sprida ut dem över ett år eller mer. Jag brukade tro att fler desto bättre-FEL!

Applicera inte för Credit Du behöver inte. Varje gång du använder det dyker upp på din rapport.

Håll saldon Låg. Det magiska numret verkar vara i 25-30% intervallet krediter brukade uppgå tillgängliga. Så om du har en tillgänglig gräns på $ 10.000, hålla din användning på $ 2,500 – $ 3,000.

Allvarligt ompröva avsluta ett konto. Det är bättre att använda ett konto väldigt sporadiskt än stänga den.

Använd kredit ansvarsfullt. Det kommer att betala omätbara utdelning för dig.

Kolla www.myfico.com för en miniräknare med dagens priser. Det finns en uppsjö av information på www.fico.org

För en enda tresiffrigt nummer för att få en sådan enorm inverkan på ditt liv, anstår det dig att hålla denna värdering så högt du kan få det. Det kommer att spara massor av pengar och kanske till och med hjälpa dig att få en önskvärd jobb. Håll ett öga på din poäng med regelbunden övervakning och använda din kredit klokt.