Home Equity Loan-omvänd inteckning-och nackdelar

Ja du hörde rätt det finns några negativa till omvänd inteckningar. Det är inte allt bra. Som vanligt är det upp till konsumenten att göra sitt eget beslut-men först efter att du har alla fakta.

• Omvänd inteckningar är dyrare Räntan kan vara samma som en vanlig inteckning (förmodligen inte men) men den avslutande kostnader blir högre. Den främre änden punkter kan vara dyra och de kan variera mycket från långivare till långivare.

• Rörelsekostnaderna FORTSÄTT De normala kostnaderna för bostadsägande fortsätter-fastighetsskatt, husägare försäkring, reparationer hem, och inteckning försäkring bara början måste betalas.

• AGE BONUS Ju äldre du är när du använder desto mer pengar du kan få. En 80 år gammal kommer att få mer än en 65 år gammal.

• Medicaid förgreningar Beroende på var du bor (varje stat är annorlunda) en omvänd inteckning skulle kunna ha en negativ inverkan på Medicaid berättigande. Det finns gratis rådgivning tillgänglig för att vägleda dig.

• Läs det finstilta Villkoren i vissa långivare tillåter dem att kasta villaägare ut ur huset efter en längre tids frånvaro som ett vårdhem vistelse.

På baksidan-den positiva sidan-fördelarna med en omvänd inteckning är unika och mycket fördelaktigt. Här är det viktigaste:

• Ekonomisk frihet Som baby boomers nära pensionsåldern faktiskt procentsats klokt mycket få av dem har den finansiella förmågan att dra bort det bekvämt. En omvänd inteckning kan möjliggöra bokstavligen hundra tusen husägare att leva bekvämt i pension.

Som alltid gör dina läxor, jämföra långivare, kostnader, priser och villkor, shoppa, shoppa, shoppa, få gratis rådgivning, och hålla ögonen öppna.

Omvänd inteckningar har blivit allt populärare under de senaste åren och kommer bara att växa i popularitet som babyboom marknaden ser efter sätt att finansiera sin pension.

Jack Krohn är en ledande fri lans författaren på Home Equity och frågor inteckning med över 40 artiklar på sin meritlista. Han är också den # 1 författare of Homeland Security artiklar i landet enligt Ezine artiklarna.