Home eget kapital försiktighetsåtgärder som är en must_

Hem kapital lån är utmärkta finansiella produkter eftersom de ger högre lånebelopp, lägre räntor och längre program återbetalningstider än de flesta andra lån. Ändå finns det vissa risker som dessa lån medför och alla borde ta hänsyn till dem innan du ansöker om ett lån baserat på hem kapital. Dessutom finns det vissa metoder som skrupelfria långivare använder att öka dessa risker eller lägga till nya och du bör vara beredd att undvika dem också.

målet

Skrupelfria långivare rikta vissa nischer som är lättare att utnyttja. De lever på dem som behöver pengar snabbt och inkluderar rum förmånliga villkor och ibland kränkande villkor dolda inom det finstilta i låneavtalet. Dessa nischer är: äldre människor, minoriteter eller grupper som talar engelska som andra språk och inte är bekant med juridiska termer, personer med dålig kredit eller går igenom kritiska finansiella situationer, etc.

Federal Trade Commission har biträtt vid ett flertal metoder som dessa långivares mål kan bli föremål för. Dessa metoder kan omfatta: Equity Strippa, Refinansiering-Flipping, den dolda erbjudande om en ballong lån, refinansiering eller bostadslån eget kapital med extra avgifter eller kostnader dolda på det finstilta i låneavtalet, och många andra metoder som lägger kostnader och avgifter till din redan packat budget riskerar samtidigt din egendom.

extra avgifter och kostnader

På bostadslån eget kapital och på Refinance bostadslån som erbjuder cash-out, långivare ut ibland icke annonserade kostnader som att sluta avgifter, administrativa avgifter mm som kan lägga upp till det totala priset av lånet produkten ökar dess kostnad avsevärt. För att undvika dessa situationer behöver du vara mycket försiktig och inspektera det finstilta i alla dokument som du ombeds att skriva. Kom ihåg att de flesta av dessa långivare har kompetens i juridiska frågor och kan inkludera betungande klausuler på lånekontraktet som du kanske skriva oavsiktligt.

ballong lån

Balloon lån är en intressant produkt när du går igenom kritiska finansiella situationer eftersom de ger minsta betalningar. Men, måste du förstå hur dessa lån fungerar eftersom det finns en anledning som gör att långivaren att erbjuda sådana sänkta utbetalningar. Ballong lån tar bara betalt ränta på månadsbasis. Kapitalet eller lånebeloppet beror i slutet av återbetalning program som en klumpsumma. Därför måste du förstå att även om du har råd med de månatliga utbetalningarna lätt, så småningom kommer du måste komma upp med en stor summa pengar för att säga upp lånet eller kommer du att förlora din egendom. Det är ibland möjligt att refinansiera lånet ändå.

refinansiering-bläddra

Home Loan Vända eller öka Cash-out refinansiering uppstår när långivare erbjuder dig ett cash-out hypotekslån och förse dig med ytterligare medel genom användning av de tillgängliga kapitalet på ditt hem. Tyvärr har denna praxis är utbredd och orsakar gäldenärer att ständigt öka sina skulder samtidigt som de får sina tillgängliga inkomster minskat på grund av högre räntor och avgifter som dessa nya lån innebär. Dessutom långivare fresta gäldenärer genom att erbjuda växande belopp som endast lägga till upp till sina befintliga skulder.

hem kapital strippning

Se upp för dessa långivare eller mäklare som låter dig (eller uppmuntra dig till) inkludera en annan siffra än den du bör inkludera på inkomsten fältet. Detta kan leda till ett godkännande av lånet för ett högre belopp, men det kommer också att vara ett högre belopp än vad du har råd eftersom de månatliga betalningarna ställs in på ett sådant sätt att de utgör en del av din inkomst som är känd för att vara lämpliga och prisvärd. Eventuell skillnad kan vända lånet till en betungande finansiell produkt och om du misslyckas med att betala tillbaka lånet, kommer du att riskera din egendom som skulle bli föremål för utmätning.