Home Credit asylsökande “ska ta hand när man väljer sin inteckning”

En expert har sagt att låntagare bör ta hand vid bedömningen av vilket inteckning affär att ta ut.

Människor som vill jämföra besparingar på bästa hem kredit mycket tillgänglig för dem i efterdyningarna av den globala ekonomiska nedgången bör vara noga med att granska alla aspekter av produkten de överväger.

Det är enligt Sue Anderson, chef för medlemsländerna och yttre förbindelser i rådet för Mortgage Långivare (KML), som har sagt att människor bör ta sin tid när de bedömer alla inteckning alternativ tillgängliga för dem genom att titta in i de intrikata detaljerna i varje tidigare att göra ett slutgiltigt beslut.

Ms Andersons kommentarer kommer efter publiceringen av data från HSBC förra veckan (augusti 4th), som fann att kostnaderna för förtida inlösen avgifter på förpackningar Home Credit i Storbritannien kan variera kraftigt på bolån beroende på finansiär.

Enligt studien, är en standard £ 150.000 inteckning förutsättning att avgifter varierar från £ 1500 till £ 7590 – en skillnad på mer än £ 6000 – mellan långivare, vilket är siffror som kan visa att det är viktigt att ta sig tid att jämföra besparingar har aldrig varit högre.

Samtidigt släppte officiell statistik från Bank of England förra månaden (29 juli) visade att antalet nya beviljade bostadslån i hela landet sjönk från 49.461 i maj till 47.643 i juni, en siffra som också motsvarar en minskning jämfört med föregående halvår genomsnitt totalt drygt 50.000.

Efter recessionen har banker och hypoteksinstitut försökt att locka folk tillbaka till hemmet kreditmarknaden genom att erbjuda lockande priser på sina lån varierar, men Ms Anderson anser att det vore dumt att inte se till att produkten du väljer är idealisk för dina personliga förhållanden .

“Låntagarna uppenbarligen behöver för att få en tydlig bild av de övergripande fördelar och begränsningar av inteckning som de kan ingå. De måste titta på alla finesser och inte bara den initiala hastigheten,” sade hon.