hjälpa mig att förstå lån amortering

Termen “avskrivning” delar sitt ursprung med ordet “inteckning.” Båda kommer från det latinska roten, “mort”, vilket innebär att avsluta eller döda. Det borde vara varje människas mål att avsluta eller döda saldot på hans eller hennes bostadslån (hypotekslån), för att åstadkomma detta, måste en del av varje betalning går till att betala ner den huvudansvarige. Eftersom långivarna ut ränta, en del av varje betalning också måste gå till dem. I den här artikeln, jag hoppas att hjälpa dig att bättre förstå amortering av lån.

I grunden är lån betalningar beräknas genom att dividera den huvudsakliga balans med antalet betalningar. Räntekostnader måste också läggas in varje utbetalning, och därför endast en del av varje utbetalning kommer att tillämpas på den huvudansvarige. Varje månad saldot på lånet kommer att minska något. Eftersom räntekostnaderna är en procentsats av balans, minskar de också varje månad. Betalningen belopp är konstant, så det är bara logiskt att när fler betalningar görs, kommer en större del av varje utbetalning gäller huvudmannen. Avskrivning är denna process för att bestämma betalningen så att en del av varje utbetalning gäller för huvudmannen och en del till räntekostnader.

Det finns några olika typer av låneprogram som varje amorterar lite annorlunda. Det finns justerbar ränta inteckningar (vapen), fasta bolån ränta (FRMs), ränta endast lån (IO), och negativt amortering av lån för att nämna några.

En ARM är ett lån med en ränta som är fast under en viss tid, varefter det blir justerbart. Vanligen kommer Armarna har en period av 2, 3, 5, 7 eller 10 år för vilka räntan och betalning har fastställts. När “viss tid” är över, kan räntan justeras uppåt eller nedåt, varför lånet kommer åter amortera orsakar betalningen till också justera upp eller ner. För mer information om vapen, söka denna katalog eller besök hemsidan nedan för min artikel med rubriken, “Vad är bäst för mig – en arm eller fast?”

En FRM kommer amortera i början av lånet och förblir konstant under hela lånets löptid. Räntan på en FRM ändras aldrig (därav namnet), inte heller betalningen.

Intresse bara lån fungerar precis som de låter. Dessa betalningar är inte tekniskt skrivs, kommer snarare 100% av alla betalningar gälla betala av räntekostnaderna innan någon primär betalas ner. IO lån kan vara till hjälp i vissa fall, men kan vara problematiskt i andra. Du bör rådgöra med en ärlig och etisk inteckning professionell för att avgöra om en IO lån är rätt för dig.

Negativt amortering av lån (t.ex. MTA Option ARM) är farliga lån som kan vara ganska förvirrande för den vanliga konsumenten. Dessa lån, nämligen Option ARM, bär vanligtvis betalningsalternativ. Ett alternativ är att betala ett fullt avskrivna belopp, vilket innebär att varje utbetalning kommer att täcka en del av de viktigaste och räntekostnader. Den andra betalningsalternativ är ett intresse enda alternativet. Och den tredje betalningsalternativ är en mycket liten mängd (så att konsumenterna kan känna sig som om de har råd med ett hus som de egentligen inte kan) som inte täcker alla de räntekostnader. Den ränta som inte omfattas av denna betalning är helt enkelt läggas tillbaka på lånet balans (negativ amortering). Som låntagare betalar med det här alternativet, kommer de att se sig bakåt i deras lån. För mer information om Option ARM, söka denna katalog eller besök hemsidan nedan för min artikel med titeln, “Jag har betalat på mitt lån och min balans gick upp!?”