hjälpa dig att inse att fha kreditvärdighet är inte för-dålig kredit-lån

Jag läste något nyligen som visade att en FHA lån var lån för att fråga om en “dålig kredit” historia. Först vi vet att FHA inte göra lånet. De försäkrar en del av lånet som härrör från långivare / banker / leverantörer Mortgage, som måste godkännas för att genomföra affärer och lämna krediter till dem och ja, nu dess betraktas som ett lån från staten, på samma sätt som en VA (Veterans Administration) lån. De ger de kravnivåer och standarder kredit för långivarna att utnyttja.

Jag hatar att brista din bubbla men FHA tillåter inte dessa typer av lån och de aldrig har. Ja, de har alltid försökt att presentera regler som stöder lån till låntagare som är i någon mån ifrågasätts i vissa områden och hade reglerna något olika, catering till något mindre än perfekt kredit, men aldrig “hemsk kredit.”

Vad är exakt dålig kredit? “Dålig kredit är där en person (er) besitter aa brist på intresse för att betala sina krediter skyldigheter inom en önskad tidsram. Det betyder att du kan hitta många 30 dag inte i tid betalningar, konton insamling, avgift offs, domar, konkurs mindre än 12 till 24 månaders ålder. Det kan innebära att du kan hitta äganderättsförbehåll, vårdslösa barn betalningar stöd och kanske garnishments. Medicinska samlingar inte alltid tänkt att vara en brist på respekt för kredit som en hel del av dessa är endast minimala saldon och ibland dessa konton rapporteras till kreditupplysningsföretag utan klienten ens veta om det, och som ett resultat av icke-försäkringsersättningar. Det kan också betyda också att personen kanske inte kunde få medicinsk sjukförsäkring och några omfattande hälsofrågor tillät dessa brottsligt medicinska samlingar. Dessa kan förvandlas till domar många gånger och om en person köper ett hem dessa kan placeras som en kvarstad på ämnet egendom. måste betalas vid stängning av lånet så att långivaren har en primär panträtt ställning domar.

FHA (Federal Housing Administration) – FHA sedvanliga analys kallas de fyra (4) C: s: Kredit historia, förmåga att återbetala skulden, pengar för att stänga och säkerheter. FHA förbättringar i processen och de blir mer conserative dagligen. RESPA riktlinjer har också förändrats och det är definitivt till konsumentens fördel i vissa avseenden, om det förstås.

Tidigare kredit prestanda är en guide och utvärderas för att avgöra hur en sökande har uppfyllt sina krediter skyldigheter inom de senaste 24-36 månaderna främst. Långsamma betalningar, domar och brottslighet (överdrivet) kommer inte att utgöra en fråga för sin kredit. Alla långivare kommer att dra en tri-sammanslagna kredit-fil, från alla de tre stora kreditvärderingsinstituten som är; Tranunion, Equifax och Experian. Var och en av de byråer store kreditinformation som fortsätter att rapporteras från den institution som har förlängts kredit till personen. Om en individ har varit 30/60/90 dagar sen betalar kontot redovisas den som en sådan. Ibland kan kopieras från varje byrå. Om ett konto har anklagats av, blir obetald konto eller dom, ska det redovisas som en sådan.

Mindre negativ kreditinformation inte automatiskt indikera ett lån inte kommer att undertecknas av på av garant men det betyder inte att nedsättande frågorna kommer att utvärderas för förklarande omständigheter inte i sökandens kontroll och assertain det är en en-gång situation.

FHA har visat att varken brist på krediter och inte heller en låntagare som har valt att inte använda krediten är en beslutsamhet för att inte godkänna ett lån. I detta fall långivaren är skyldig att få en icke-traditionell kreditupplysning med krediter för telefon, hyra (om tillämpligt), verktyg, varuhus som inte rapportera till presidiet, är bilförsäkring, eller hyra försäkring ingår också.
Credit spelar säkerligen en av de mest avgörande rullar inom ett lån godkännande, men det är inte den enda verkliga roll. Om någon har mindre kredit svårigheter (inte dåliga krediter), en eller två konton, en betald samling konto under 12 till 24 månader gammal, men har reserver efter stängning, 2 år eller mer på sina nuvarande jobb, det gör för en starkare förmåga att återbetala lånet.

Det finns säkert många steg för att lånet godkännande och jag fortfarande inte har gett dem alla. Det är mycket detaljerad och en artikel kan inte lösa alla de relevanta frågor som går in i att låna ut pengar på denna dimension. FHA sakta förändras typgodkännandenormerna mer mot branschstandard. FHA {är inte | bara inte | allvar är inte vad jag skulle kalla ett enkelt lån för någon att komma. FHA har faktiskt fler krav än konventionell utlåning.