Hjälp med avskärmning

Konstigt det än kan låta, kan avskärmningen specialister på din inteckning företaget vara en av dina bästa tillgångar. Det kommer att ta uthållighet och tålamod för att ta itu med dem och för att få den information du behöver från dem för att hjälpa till med avskärmning.

Det bästa sättet att hitta avskärmning specialister på din inteckning företag är att helt enkelt ringa din inteckning företaget och be att få tala med avskärmning avdelningen. Om ditt lån redan är i avskärmning, är chansen det är den enda avdelning som du kommer att kunna nå ändå.

Med en av mina inteckning företag, det var avskärmning avdelning och sedan när jag bad dem att hjälpa till med avskärmning, var min fil överförts till träningen avdelningen. Eftersom alla träningspass avdelningen gör är affären med att hjälpa människor få ut av avskärmning, anser jag dem som avskärmning specialister samt. Dessa människor var den största hjälpen för mig att rädda mitt hem.

Eftersom detta är deras jobb på inteckning företag, dessa kommer att vara de mest kunniga människor i termer av att hitta sätt att hjälpa till med avskärmning. De vet vad det kommer att ta för inteckning företaget att överväga din träning paket. De vet vad du behöver göra och tidslinjen som du behöver för att göra det i.

Det enda du behöver tänka på här är att med tanke på den nuvarande avskärmning krisen, dessa är några av de mest upptagna människor på inteckning företaget. Min erfarenhet av att hantera dem var att de nästan aldrig svarade på deras telefoner och jag ofta var tvungen att vara ihärdig i att ringa och följa upp med dem.

Men den tid det tog att spåra dem var värt det eftersom de kunde tala om för mig exakt vad jag behövde göra för att rädda mitt hem från avskärmning. De gav mig några av de bästa hjälp med avskärmning under min avskärmning processen.

Jag ringde dem för att se till att allt var på rätt spår, för att se till att jag rätt förstått pappersarbete, att se till att jag inte hade missat några viktiga deadlines eller pappersarbete. Så länge jag var artig och lugn i de meddelanden som jag lämnade dem, fick jag alltid ett samtal tillbaka. När jag lämnade arga eller desperata meddelanden, fick jag sällan ett återvändande samtal och om jag gjorde det, var det ofta många dagar efter att jag ringde. Inte för att jag kan klandra dem. Vem skulle vilja ta itu med en arg eller desperata kund?

Men jag kan ärligt säga att jag aldrig skulle ha kunnat rädda mitt hus från avskärmning om jag inte hade fått deras hjälp med avskärmning. De var de bästa tillgångarna för att hjälpa mig rädda mitt hem.