hjälp från Fannie och Freddie program för avskärmad hem

Bostadsköpare är inte vana vid att få mycket medhjälpare med sin inteckning refinansiera. I själva verket är de oftast glada bara för att få ett Kalifornien inteckning. Nu, en grupp av låntagare, men erbjöds en viss lättnad. Fannie Mae och Freddie Mac, de regeringskontrollerade företag som köper bostadslån från banker i bulk, har erbjudit finansiering incitament för köpare av fallerande bostäder som Fannie och Freddie egna i Kalifornien och hela USA. Bostadsköpare hade till Oct 30 ansöka om att få delta i Freddie Mac, AOS Smartbuy program, som inleddes i juli och erbjuds upp till 3,5 procent av ett hem, AOS försäljningspriset för att täcka avslutande kostnader.

Freddie Mac: s program, skapades den 17 juli, 2009. Programmet var utformat av Freddie Mac i ett försök att köparna medhjälpare hemma med sina kostnader stängning kostnad. Med programmet erbjuder Freddie Mac att betala upp till 3,5 procent eller de faktiska kostnader stängning, som är lägst för egnahem. Ägare ockuperade kontanter försäljning hem kan få upp till 1 procent för stängning kostnader genom Freddie Mac-program. Investerare är dock inte berättigade till detta program. För att bli godkänd måste hemmet vara en huvudsakliga bostad och måste bearbetas genom avskärmad egendom delen av Freddie Mac, HomeSteps aos webbplats. Dessutom måste lånen stänga av året, AOS slut. Som en extra bonus, HomeSteps egenskaperna även inkluderar två års garanti på vitvaror och el, VVS, luftkonditionering och värmesystem. HomeSteps tillhör försäljningsenhet av Freddie Mac och är inriktad på att sälja bostäder som Freddie Mac äger. I programmet ingår också en omfattande tvåårig hem garanti på HomeSteps hem. Även om stängning kostnad erbjudandet har redan löpt ut, är garantin pågår.

Fannie Mae programmet var mer aggressiva än Freddie Mac med de incitament som de erbjuds. Genom deltagande långivare, erbjöd Fannie bolån till köpare som gjort en handpenning på 3 procent, och dessa köpare inte behövde säkra privata försäkringar för hypotekslån. Fannie Mae erbjöd också stängning kostnad hjälp till köpare, så länge de förhandlar för det. Men till skillnad från Freddie Mac, aos, fanns det ingen cap till stödet nivå. Inom ramen för programmet har den genomsnittliga homeowner fått betalningar motsvarande 3,75 procent av bostadslån värde. Fram till juni, Fannie Mae också erbjudit att betala för reparationer i hemmet under låntagaren, AOS första sex månader i fastigheten, upp till $ 3.000. Nu är Fannie Mae överväger förnya eller ändra det programmet. Även i mycket påverkade områden av den ekonomiska nedgången som har kvalificerat sig för federal finansiering genom National stabiliseringsprogram, är Fannie Mae överväger en 15% rabatt på dessa egenskaper. De flesta av Fannie Mae, är AOS avskärmning incitament till köpare som kommer att använda hemmet som sin primära bostad, eller så kallade offentliga enheter som tjänster Neighborhood bostäder och andra organisationer som uppdaterar egenskaper för vidareförsäljning till ägaren-åkande.

Den HomeSteps Programmet ses av vissa industrisektorer observatörer som ett effektivt partnerskap mellan Freddie Mac och lokala fastighetsmäklare att lasta alla dessa egenskaper. Programmet är i huvudsak för människor som inte har några betänkligheter mot att köpa en övertagna hem. Den goda nyheten är att dessa hem är oftast i tillräckligt bra form för att flytta in omgående. HomeSteps har cirka 20.000 fastigheter över hela landet, med nästan hälften av denna summa i Kalifornien. Den HomeSteps-Smart Köp och Fannie Mae program tros vara en win / win för både Freddie Mac och assisterade bostadsköpare. Programmen hjälper bostadsköpare köpa hem med något finansiellt stöd, och på samma gång det hjälper Fannie och Freddie sälja några av sina avskärmad hem. Däremot har programmet haft sina misslyckanden och de stora inteckning bidragsgivarna söker fler erbjudanden innan det finansiella stödet upphör.