hitta rätt inteckning

hitta rätt bolån
Ordet hypotekslån kommer från ett franskt ord “mort” (död) som betyder “avtal tills döden”.
En inteckning är en garanti eller utfästelse att återbetala lånet du lånar från den finansiella institutionen.
Att välja rätt inteckning kan göra en skillnad för tusentals dollar på lång sikt och därmed blir komplicerat.

Vissa överväganden när man väljer rätt för dig.

gran för ändamålet

Först och främst bör du tänka på syftet med lånet. Om du är en bostad för avsikt att bo i din bostad du kommer att kräva en, Äúhome lån, au medan investerarna behöver, Äùresidential investeringslån, AU.

strukturen av lån

Då måste du tänka på vilken typ av lån som bäst passar dina intressen

Är du intresserad av flexibiliteten att betala mer än din planerade betalningar eller
Betala med jämna mellanrum vilket sparar räntekostnader
En fast ränta eller en variabel ett
Eventuella ytterligare kreditfacilitet inklusive hem förbättringar eller en bil
Besittningsrätt av lånet

lån funktioner

Gör din hemläxa och analysera egenskaperna hos flera lån produkter.

De flesta av bankerna kommer att tillåta dig att dela ditt lånebelopp över mer än en typ av lån för att uppfylla dina behov – det kan vara användbart om en del av ditt lån är för investering och du behöver för att hävda dina räntebetalningar som ett skatteavdrag.

Följande listor över egenskaper är typiska för de som erbjuds av många låneprodukter

Ytterligare återbetalningar: Göra ytterligare betalningar från dina årets slut bonusar och spara tusentals dollar och minska antalet år av ditt lån

Kreditfacilitet: Hellre än att gå till en annan bank för Renovering och Inredning, en kreditfacilitet på ditt lån ökar kreditgränsen på ditt befintliga lån.

Konsolidering av konton: Ett enda konto som sammanfogar din transaktion kan förenkla din bank och spara ränta på ditt lån under varje dollar fungerar för dig.

Resultat för lånet konto: Genom att deponera alla dina inkomster i ditt lån konto kan du spara i ränta på dina lån och fortfarande komma åt kontanter eller betala räkningar genom att ställa in automatiska överföringar till andra transaktionskonton.

Mortgage offset: Länkar din inteckning med ditt transaktionskonto så att varje dollar i dina förskjutningar transaktionskontona beräknas räntan på dina lån.

Föräldraledighet: Låter dig att minska dina återbetalningar med upp till 50% i upp till sex månader på villkor.

Portabilitet: Om du flyttar, kommer den här funktionen att du kan hålla samma lån. Detta kan medföra en avgift, men kommer fortfarande att vara mindre än om ett nytt lån.

Återbetalning semester: Genom att bygga upp extra pengar på ditt lån konto kan du ta en paus från att göra regelbundna återbetalningar för så länge det finns extra pengar på kontot för att täcka dem.

Rita: Låter dig ha tillgång till några ytterligare betalningar du har gjort över de planerade normala återbetalningar

Refix: Låter dig in i en annan fast låneräntan vid utgången av din nuvarande räntebindningstid.

Långsiktiga kostnader

Försök att prioritera dina favoritfunktioner i ett lån och beräkna de långsiktiga kostnaderna för de alternativ du funderar på. Om du gör det mesta av funktionerna i lånet, kommer du att spara mer än om du väljer lånet utan de funktioner även om räntan är något lägre? Detta kan bero på hur disciplinerad du är med budgetering, din familjs livsstil och dina framtidsplaner.